Salata de legume cu file de somon

Salata de legume dulce-acrisoara, in stil italian, este bogata in antioxidanti, iar pestele contine acizi grasi omega3
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII

1/4 cana (35 g) stafide de Corint

1/4 cana (60 ml) suc de lamaie

2 ardei grasi rosii, taiati cubulete

2 lingurite de ulei de masline, plus o cantitate mica pentru uns

2 tulpini de telina tocate, plus frunzele, pastrate deoparte

1/2 cana (60 g) masline verzi fara samburi, feliate

2 linguri de pasta de rosii cu un continut redus de sodiu

1 lingura de capere, clatite si stoarse de excesul de lichid

4 fileuri de somon (circa 150 g fiecare) – sau 4 scrumbii ori alt peste uleios mic (circa 200 g fiecare) – curatate

piper negru, proaspat macinat

1/4 cana (40 g) migdale prajite, tocate mare

 

PREPARARE 15 minute, plus 15 minute racire

GATIT 30 minute

FIECARE PORTIE CONTINE 1 387 kJ, 331 kcal, 44 g proteine, 14 g grasimi (3 g grasimi saturate), 7 g carbohidrati (5 g zahar), 2 g fibre, 199 mg sodiu

 

1 Se lasa la inmuiat stafidele in sucul de lamaie, intr-un castronel, aproximativ 20 de minute.

2 Intre timp, se incinge grillul cuptorului. Se pun ardeii pe o tava de copt, sub grill. Se coc 20 de minute, pana ce coaja lor este rumenita si crapata. Se transfera intr-un castron, se acopera si se lasa sa stea 15 minute. Cand sunt indeajuns de reci pentru a putea fi manuiti, li se curata coaja. Se toaca marunt pulpa ardeilor.

3 Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc moderat. Se caleste telina tocata 3 minute, pana cand se inmoaie. Se adaugati stafidele si lichidul in care s-au inmuiat, ardeii, maslinele, pasta de rosii, caperele si 3/4 cana (180 ml) apa. Se amesteca pana ce mixtura da in clocot. Se micsoreaza flacara, se fierbe molcom 10 minute sau pana cand se ingroasa.

4 Intre timp, se incinge din nou grillul. Se tapeteaza tava cuptorului cu folie de aluminiu si se aseaza pe ea fileurile de somon, cu partea cu piele in sus. Se ung cu un strop de ulei si se asezoneaza cu piper. Se gasteste pestele 4-5 minute pe fiecare parte sau pana ce s-a patruns.

5 Se repartizeaza amestecul de legume pe patru farfurii. Se aranjeaza alaturi cate un file de somon. Se presara deasupra migdalele tocate si se garniseste preparatul cu frunzele de telina, apoi se serveste.

 

SFATUL BUCATARULUI In cazul in care se folosesc scrumbii, mai intai se separa fileurile, apoi se gatesc sub grill, sau pe un gratar fierbinte, timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt facute. Din cantitatile indicate aici se obtin circa 3 1/2 cani de amestec de legume.

Vote it up
188
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza