Salata de fructe de mare

Reteta se prepara cu sos din lichidul in care au fiert fructele de mare, ceea ce aduce un plus de gust si de vitamina B

 

<p>

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

1 cana vin alb sec
1 lingurita tarhon uscat
1/2 lingurita oregano uscat
1 duzina de scoici, bine spalate
340 g creveti mari, decorticati
225 g scoici St Jacques, taiate in doua
1/4 cana suc proaspat de lamaie
1 lingura ulei de masline
1 1/2 lingurita mustar de Dijon
2 cozi de telina, taiate in doua pe lungime si apoi taiate transversal in felii de 0,5 cm
2 ardei grasi rosii, taiati cubulete
1/3 cana patrunjel tocat

Preparare:

Intr-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul si oregano; se pun la fiert la foc mare. Cand fierb, se adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute sau pana se deschid scoicile (se verifica dupa 3 minute, deoarece nu se deschid toate o data). Se scot pe masura ce se deschid (cele care nu se deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita. Cand s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.

Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pana sunt facuti. Cu o spumiera, se scot crevetii, pastrand lichidul in cratita.

Cand s-au racit suficient se taie in doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.

Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se adauga scoicile si se fierb 2 minute sau pana sunt facute. Cu o spumiera se scot scoicile in castron, pastrand lichidul in cratita. Lichidul in care au fiert fructele de mare se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.

Intr-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul pastrat, sucul de lamaie, uleiul si mustarul. Se toarna sosul peste fructele de mare. Se adauga telina, ardeiul gras si patrunjelul; se amesteca bine. Salata se tine la rece pana in momentul servirii.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
96
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza