Salata de fructe cu menta

Salatele de fructe reprezinta o ocazie excelenta de a asigura organismului substante nutritive extrem de importante; cu cat este mai colorat amestecul de fructe, cu atat este mai complexa valoarea nutritiva a salatei.

 

<p>

Pentru 4 portii
Preparare: 30 minute
Pe portie 290 kcal, 4g proteine, 8g grasime, 48g glucide

Ingrediente:

200 g cirese
1 banana
4 caise
200 g prune rotunde sau brumarii
3 linguri zeama de lamaie
4 linguri miere lichida
3 crengute de menta
2 pepeni mici de soiul galia
100 frisca batuta si frunze de menta pentru ornat

Mod de preparare:

1. Se spala ciresele, se lasa la scurs, se desfac si li se scot samburii. Se descojesc bananele si se feliaza subtire, pe lungime. Se spala caisele, prunele se taie pe jumatate, li se scot samburii si se feliaza. Fructele se amesteca usor intr-un bol.

2. Se amesteca zeama de lamaie cu mierea si se toarna peste fructe. Se spala menta, se scutura sa se zvante, iar frunzele se taie in fasii subtiri. Se asaza peste salata si se amesteca atent.

3. Se taie pepenii pe jumatate si se scot samburii cu o lingura. Se scoate si o parte de miez, astfel incat sa ramana un strat gros de 2 cm. Se taie miezul scos in bucatele si se adauga la salata.

4. Se umple pepenele scobit cu salata de fructe. Se orneaza cu un mot de frisca si frunze de menta.

</p>

Vote it up
101
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza