Salata de farfalle cu fasole

In loc de fasole fideluta proaspata, se poate folosi fasole conservata la borcan sau fasole pastrata la congelator peste vara
 
<p>Timp preparare: 40 minute
Pentru 4 portii
Pe portie: 540 kcal, 24 g proteine, 23 g grasimi, 59 g glucide

Ingrediente

300 g paste in forma de fluturasi (farfalle)
sare
400 g fasole galbena fideluta proaspata
2 esalote
250 g sunca fiarta, la bucata
200 g smantana fermentata
1 lingura ulei de rapita
1-2 linguri otet cu verdeturi
piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita boia dulce
1/2 legatura de ridichi de luna

Preparare

1. Se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc sub apa curenta si se scurg bine.
2. Se spala fasolea fideluta, se curata si se scot atele, daca este cazul. Pastaile lungi se taie pe jumatate. Se pune fasolea intr-o oala, cu 3 crengute de cimbru-de-gradina si 1/2 lingurita sare. Se toarna deasupra 150 ml apa si se fierbe, acoperita, 12-15 minute. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.
3. Se curata esalotele de coaja si se toaca marunt. Se scoate grasimea de pe sunca si se taie carnea in fasii inguste. Pentru dressing, se pun in alt castron smantana, 2-3 linguri din apa in care a fiert fasolea, ulei de rapita, 1 lingura otet cu verdeturi, sare, piper, boia si cimbru-de-gradina si se amesteca pana devin cremoase.
4. Se curata ridichile de luna, se spala si se taie in sferturi. Se toarna dressingul peste ingredientele salatei si se amesteca. Se potriveste gustul cu sare, piper si otet. Se aranjeaza salata in patru farfurii sau boluri si se orneaza cu ridichi.</p>

Vote it up
113
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza