Salata de curcan cu varza rosie

E o salata crocanta, de iarna, plina de gusturi si arome contrastante si cu un dressing original, cu coacaze si ulei de nuca
 
<p>
Timp de preparare: circa 20 de minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente:

55 g nuci tocate grosier
1/2 lingurita seminte de chimion
300 g friptura de curcan rece, fara piele, taiata cubulete
200 g varza rosie taiata fideluta
3 tije de telina feliate
2 morcovi rasi
30 g stafide sultanine

Dressing de coacaze
2 linguri sos de coacaze
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri ulei de nuca
2 linguri vin rosu
sare si piper

Preparare:

Se pun ingredientele pentru dressing intr-un castron si se amesteca bine, pana incep sa se emulsioneze.

Se pun alunele pecan si semintele de chimion intr-o tigaita mica si se prajesc la foc mic, amestecand ocazional, timp de 3–5 minute sau pana cand alunele se fac aurii si aromate.
 
Se rastoarna intr-un castronel curat si se lasa sa se raceasca incet.
Se pun carnea, varza, telina si morcovii in castronul cu dressing. Se adauga alunele, semintele de chimion si stafidele sultanine si se amesteca pana ce toate ingredientele sunt umezite cu dressing.
 
Se serveste imediat.

Cateva idei:

• Folositi varza alba in locul celei rosii si inlocuiti morcovii si stafidele sultanine cu mere verzi, descojite.
• Pentru o salata de vara, preparati dressingul cu 4 linguri ulei de masline extravirgin, 2 lingurite mustar de Dijon, 1 lingura miere, 2 linguri suc de lamaie, 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir ras fin, sare si piper dupa gust. Adaugati carnea de curcan in dressing. Fierbeti in aburi, timp de 10 minute sau pana cand se fragezesc, 250 g sparanghel taiat bucatele, 100 g boabe verzi de fasole lata, 200 g mazare fina si 400 g cartofi noi feliati. (Daca coaja boabelor de fasole lata este prea tare, descojiti-le ca sa dati la iveala bobul fraged si de culoare verde aprinsa.) Amestecati vegetalele, cat sunt inca fierbinti, cu carnea de curcan si cu dressingul. Adaugati si 2 linguri chives proaspat rupt bucatele. Serviti salata calda sau la temperatura camerei.

Avantaje:

• Nucile sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali si de grasimi polinesaturate.
• Coacazele contin un compus care ajuta la prevenirea aparitiei bacteriilor E. coli, care produc infectii ale tractului urinar.
• Varza rosie aduce cantitati folositoare de folati, vitamina C si potasiu. Potasiul protejeaza impotriva efectelor daunatoare ale sarii asupra tensiunii arteriale.
</p>
Vote it up
196
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza