Salata de curcan cu struguri

Un fel principal satios, decorativ si dietetic, reteta perfecta pentru friptura de curcan ramasa de pe o zi pe alta
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 25 de minute, plus racire

Ingrediente:

200 g fusilli (paste spiralate)
150 g iaurt
3 linguri maioneza
1 lingurita otet de vin alb
2 lingurite mustar frantuzesc
3 linguri tarhon proaspat tocat
250 g carne de curcan prajita, dezosata, taiata cubulete
2 tije de telina taiate firisoare subtiri
115 g boabe de struguri negri, fara seminte, sau un amestec de boabe negre si verzi taiate in jumatate
55 g alune pecan prajite si tocate grosier
sare si piper
fire proaspete de tarhon, pentru ornat
Pentru servit (optional)
amestec de frunze de salata

Preparare:

Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg si se spala cu apa rece, apoi se scurg din nou si se lasa sa se raceasca.

Intre timp, se amesteca intr-un castron mare iaurtul cu maioneza, otet de vin alb, mustar si tarhon. Se amesteca ingredientele pana ce dressing-ul este omogen.
Se adauga pastele, carnea, telina, strugurii si alunele prajite si se asezoneaza dupa gust. Se amesteca ingredientele pana ce sunt acoperite uniform cu dressing.
Se transfera pe farfurii sau pe un platou si se orneaza cu fire de tarhon. Se serveste alaturi de o salata mixta, daca se doreste.

Avantaje:

• Carnea de curcan este, fara piele, o sursa de proteine de prima mana, avand si continut scazut de grasimi. Contine mai multa vitamina B12, niacina si zinc decat carnea de pui.
• Strugurii negri contin cantitati folositoare de bioflavonoide, antioxidanti ce protejeaza impotriva atacurilor radicalilor liberi, puse in legatura cu cancerul.

Cateva idei:

• Pentru un gust picant, in stil indian, amestecati iaurtul cu 2 linguri (sau dupa gust) de pasta de curry tikka masala. Ornati cu coriandru proaspat tocat, in loc de tarhon.
• Micsorati cantitatea de grasimi, folosind maioneza cu continut redus de grasimi.
• Folositi 55 g de alune caju prajite, in loc de alune pecan, si 2 mere de desert curatate, in locul strugurilor. Adaugati si 55 g stafide sultanine.
• Incercati 25 g tofu tare si afumat, in loc de carne de curcan, ca sa obtineti o salata vegetariana.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
239
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza