Salata de conopida cu banane

In aceasta salata neobisnuita, fructele acrisoare si dulci si alunele dau culoare si textura buchetelor de conopida oparite
 
<p>Timp de preparare: 15 minute, plus 15–20 de minute marinarea
Portii: 4

Ingrediente

300 g buchetele mici de conopida
55 g alune caju tocate grosier
1 lingurita seminte de chimion
2 linguri frunze proaspete de cimbru
2 banane
1/2 lamaie, sucul
1 lingura ulei de masline
3 fructe persimmon descojite si taiate bucatele
4 linguri chivestocat
fire proaspete de cimbru, pentru ornat

Preparare

Se da in clocot o oala cu apa, se adauga conopida si se da din nou in fiert. Se scurge imediat intr-o sita si se racoreste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.
Se prajesc intr-o tigaie mare si grea alunele caju, semintele de chimion si cimbrul, timp de 30–60 de secunde, sau pana cand alunele se rumenesc putin. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se feliaza bananele. Se pun intr-un castron, se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Se adauga conopida si mixtura de alune, impreuna cu uleiul de masline. Se amesteca cu grija.
Se adauga fructele de persimmon si chives si se amesteca. Se acopera castronul cu folie de plastic si se lasa la marinat 15–30 de minute.
Se transfera salata intr-un vas pentru servit si se orneaza cu fire proaspete de cimbru. </p>

<p>(P) Refinanteaza 50.000 euro cu 290 euro rata lunara. Afla cum </p>

Vote it up
158
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza