Salata de avocado, creveti si rosii

Avocado se potriveste perfect cu crevetii. Coriandrul se poate inlocui, daca nu este disponibil, cu patrunjel proaspat
 
<p>Timp: 15 minute
Portii: 4
Valori per portie: 223 calorii, 7 g carbohidrati (inclusiv zahar 6 g), 13 g proteine, 16 g grasimi (grasimi saturate 4 g), sursa buna de vitamine C, E si B.

1 avocado mare
1-2 lamai
2 rosii medii
175 g creveti decorticati, gatiti
Pentru dressing:
1/2 lamaie verde
1 legatura mica de coriandru
125 g iaurt
1 lingurita zahar tos
sare si piper negru

Pentru dressing, se spala si se rade coaja de la lamaie intr-un castronel, lasand putina deoparte pentru ornat, apoi se stoarce sucul in vas. Se spala coriandrul. Pastrand cateva frunze intregi pentru ornat, se toaca marunt cat sa umple o lingura. Se adauga la sucul de lamaie, apoi se pun iaurtul, zaharul, sarea si piperul. Se bat bine si se pun deoparte.

Se scoate samburele fructului de avocado (v. caseta, dreapta), se curata de coaja, se feliaza miezul si se aranjeaza pe farfurii. Se stoarce putin suc de lamaie peste felii ca sa nu se inchida la culoare.

Se taie rosiile rondele si se aranjeaza, impreuna cu crevetii, printre feliile de avocado. Se toarna dressingul si se orneaza cu coaja de lamaie pastrata si cu frunze de coriandru.

Sfat:
Pentru a injumatati avocado, se taie pe lungime, rotund, apoi se rasuceste cutitul pentru a separa jumatatile. Se infige in sambure, cu grija, lama unui cutit de bucatarie mare. Se rasuceste ca sa se desprinda samburele, apoi se trage in sus.</p>

Vote it up
237
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza