Salata de arpacas cu verdeturi

Fructele de mustar italienesti sunt confiate si conservate in ulei din seminte de mustar. Se servesc cu branza sau gratar
 
<p>Timp preparare: 30 minute plus
Timp fierbere: 40-45 minute
Timp racire: 30-50 minute
Timp marinare: 1 ora

Se obtin 4 portii
Pe portie: 410 kcal, 8 g proteine, 23 g grasimi, 41 g glucide

Ingrediente

200 g arpacas de orz
750 ml supa concentrata de legume
1 frunza de dafin
cate 1 ardei gras rosu si portocaliu
2 linguri ulei de rapita
1/2 lingura otet de vin alb
sare, piper negru proaspat macinat
50 g smantana grasa
150 g smantana fermentata
1 lingura zeama de lamaie
2 lingurite mustar cu boabe
30 g fructe de mustar italienesti (mostarda di frutta)
1/2 legatura de nasturel
1 mana de frunze de caltunas
cateva flori de caltunas, pentru ornat

Preparare

1. Se pun intr-o oala arpacasul, supa si frunza de dafin si se lasa sa dea intr-un clocot. Se fierbe arpacasul pe jumatate acoperit, la foc mic, 40-45 minute. Se strecoara, pastrand supa in care a fiert. Se scoate frunza de dafin si se lasa arpacasul sa se raceasca, fara capac.
2. Ardeiul gras se taie pe jumatate, se spala si se taie in bucati de 1 cm. Pentru vinegreta se combina uleiul de rapita cu 1 lingura otet, 4 linguri supa, sare si piper si se bat bine cu telul. Se amesteca in vinegreta arpacasul si bucatelele de ardei. Se lasa salata de arpacas 1 ora la rece, sa se patrunda.
3. Se face un dressing din smantana grasa si obisnuita, zeama de lamaie si mustar. Se toaca marunt fructele de mustar si se inglobeaza in dressing. Se condimenteaza cu sare si piper din belsug.
4. Se spala frunzele de nasturel si caltunas, se scutura de apa, se rup coditele. Frunzele mai mari de caltunas se taie pe jumatate. Florile de caltunas se sterg la nevoie cu servete de hartie sau se spala usor si se tamponeaza cu un servetel.
5. Se aranjeaza frunzele pe patru farfurii. Se potriveste gustul salatei de arpacas cu sare, piper si otet si se asaza pe patul de frunze. In centrul fiecarei portii se pune cate un mot de dressing. Se orneaza cu flori de caltunas si se serveste salata imediat.

Timp preparare: 30 minute plus
Timp fierbere: 40-45 minute
Timp racire: 30-50 minute
Timp marinare: 1 ora

Se obtin 4 portii
Pe portie: 410 kcal, 8 g proteine, 23 g grasimi, 41 g glucide

Ingrediente

200 g arpacas de orz
750 ml supa concentrata de legume
1 frunza de dafin
cate 1 ardei gras rosu si portocaliu
2 linguri ulei de rapita
1/2 lingura otet de vin alb
sare, piper negru proaspat macinat
50 g smantana grasa
150 g smantana fermentata
1 lingura zeama de lamaie
2 lingurite mustar cu boabe
30 g fructe de mustar italienesti (mostarda di frutta)
1/2 legatura de nasturel
1 mana de frunze de caltunas
cateva flori de caltunas, pentru ornat

Preparare

1. Se pun intr-o oala arpacasul, supa si frunza de dafin si se lasa sa dea intr-un clocot. Se fierbe arpacasul pe jumatate acoperit, la foc mic, 40-45 minute. Se strecoara, pastrand supa in care a fiert. Se scoate frunza de dafin si se lasa arpacasul sa se raceasca, fara capac.
2. Ardeiul gras se taie pe jumatate, se spala si se taie in bucati de 1 cm. Pentru vinegreta se combina uleiul de rapita cu 1 lingura otet, 4 linguri supa, sare si piper si se bat bine cu telul. Se amesteca in vinegreta arpacasul si bucatelele de ardei. Se lasa salata de arpacas 1 ora la rece, sa se patrunda.
3. Se face un dressing din smantana grasa si obisnuita, zeama de lamaie si mustar. Se toaca marunt fructele de mustar si se inglobeaza in dressing. Se condimenteaza cu sare si piper din belsug.
4. Se spala frunzele de nasturel si caltunas, se scutura de apa, se rup coditele. Frunzele mai mari de caltunas se taie pe jumatate. Florile de caltunas se sterg la nevoie cu servete de hartie sau se spala usor si se tamponeaza cu un servetel.
5. Se aranjeaza frunzele pe patru farfurii. Se potriveste gustul salatei de arpacas cu sare, piper si otet si se asaza pe patul de frunze. In centrul fiecarei portii se pune cate un mot de dressing. Se orneaza cu flori de caltunas si se serveste salata imediat.</p>

Vote it up
175
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza