Salata cu varza de Bruxelles

Verzele mici dau un aspect interesant salatei de cruditati. Radacinoasele si legumele din familia verzei sunt in sezon si iarna

 

<p>Timp preparare: 25 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 125
Glucide 18 g
Proteine 3 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

225 g varza de Bruxelles
1 mar pentru desert
125 g morcov, ras
3 tije de telina, tocate
2 linguri coriandru, proaspat tocat
125 g curmale, fara samburi, tocate
Pentru sos:
1 lingura smantana cu 15% grasime
2 lingurite maioneza cu putine calorii
2 lingurite ulei de masline
Coaja rasa si sucul de la 1 portocala
2 lingurite otet de vin alb
Sare si piper negru

Preparare

1. Pentru sos, se amesteca smantana, maioneza, uleiul, otetul, coaja si sucul de portocala. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se lasa deoparte.
2. Se curata varza de Bruxelles de codite si frunzele exterioare, se rupe bucatele fine si se pune intr-un castron mare. Se lasa marul cu coaja si se taie in sferturi, indepartandu-se cotorul, apoi se taie in cubulete si se adauga in castronul mare impreuna cu telina si morcovul.
3. Se toarna sos cat sa cuprinda salata, dar se pastreaza putin pentru a fi servit alaturi. Se presara coriandru si curmale peste salata.</p>

Vote it up
154
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza