Salata cu oua de prepelita

Se pot folosi la aceasta salata orice icre sau sardele taiate in bucati mici, in functie de ce gasim prin camara sau la magazin
 
<p>Pentru 4 portii
Timp preparare: 25 minute

Ingrediente

1 lollo rosa
1 inima de salata verde (galbena la culoare)
50 g nasturel
12 oua de prepelita
1/4 legatura de ridichi de luna
4 linguri maioneza
4 linguri icre de Manciuria sau de inlocuitor
creson pentru ornat
Vinegreta
3 linguri ulei din samburi de struguri
2 linguri otet de sampanie
1 varf de cutit mustar de Dijon
sare
piper negru proaspat macinat
1 praf de zahar

Preparare

Se curata salatele – lollo rosa, salata verde si nasturelul – se spala si se centrifugheaza. Se rup frunzele in bucati potrivite.

Ouale de prepelita se fierb 4-5 minute intr-o oala mica, sa devina tari. Apoi se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca.

Se spala, se curata ridichile de luna, se zvanta, apoi se taie in felii fine. Se descojesc ouale si se taie pe jumatate. Se aranjeaza frunzele de salata pe un platou.

Pentru vinegreta se bat energic cu telul uleiul, otetul si mustarul, se potriveste gustul cu sare, piper si un praf de zahar. Se stropeste salata cu vinegreta si se presara feliutele de ridichi.

Se pun pe fiecare jumatate de ou putina maioneza si cateva icre. Jumatatile de ou se asaza peste frunzele de salata si se decoreaza salata cu creson. Merge cu paine alba prajita unsa cu unt.

Sfat:

Nu este neaparat nevoie de icre de Manciuria; acestea se pot inlocui cu icre de somon, de pastrav sau de iepure-de-mare, dar la fel de bine se pot folosi si icre vegetale din alge, care sa orneze ouale de prepelita. in loc de icre, se pot folosi pentru ornat si sardele taiate in bucati mici.</p>

Vote it up
195
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza