Salata cu Camembert si cranberry

Ai incercat vreodata sa faci branza Camembert pane? Uita de clasicul cascaval! Iata un gust nou
 
<p>Pentru 4 portii
Preparare: 25 minute

Ingrediente

100 g rucola
50 g frunze de papadie
1/2 salata batavia
1 esalota
2 linguri otet cu zmeura
4 linguri ulei de floarea-soarelui
2 lingurite cranberries conservate
sare
piper negru proaspat macinat
1 bucata de branza Camembert
1 ou
100 g pesmet alb
50 g fructe cranberry proaspete

Preparare

Se curata frunzele de rucola, batavia si papadie, se spala si se scurg. Rucola si papadia se taie in bucati de 5 cm, frunzele de batavia se rup in bucati mari. Se aranjeaza in farfurii.

Se descojeste esalota si se toaca marunt. Se pune otetul cu zmeura intr-un castron, se adauga 2 linguri ulei, fructele cranberry, esalota tocata, sare si piper si se bat cu telul. Se toarna vinegreta peste salata.

Se taie bucata de Camembert in patru. Se bate oul cu putin piper si sare intr-o farfurie adanca. Pesmetul se pune in alta farfurie. Se spala bobitele de cranberry si se lasa la scurs.

Se incinge restul de 2 linguri de ulei intr-o tigaie de teflon. Se dau mai intai bucatile de branza prin oul batut, apoi prin pesmet. Daca stratul de pane este prea subtire, se repeta operatia.

Se rumenesc bucatile de branza pe toate partile. Se scot pe servete de hartie pentru a absorbi grasimea. Se aranjeaza impreuna cu bobitele de cranberry pe farfuriile cu salata si se servesc imediat.

Sfat
In loc de pesmet, se pot folosi la pane alune tocate marunt. Atentie! Bucatile sa fie bine invelite in alune, pentru ca branza topita sa nu se scurga in timp ce se prajeste.</p>

Vote it up
84
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza