Salata calda de pui cu susan

Fasiutele de carne, intr-un strat crocant de seminte de susan, pesmet si fulgi de porumb sunt servite peste o salata de legume
 
Portii: 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15-20 de minute

Ingrediente:

450 g piept de pui dezosat, fara piele
75 g pesmet
50 g fulgi de porumb sfaramati superficial
4 lingurite seminte de susan, plus extra pentru ornat
1 lingurita boia iute sau dupa gust
2 oua
sare si piper
Salata
1/4 varza alba
1/2 salata friseé
2 capatani andive
Dressing de ierburi aromate
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura oregano proaspat tocat
1 lingura tarhon proaspat tocat
1 lingura otet de vin alb
4 linguri ulei de masline
1 lingurita miere

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se taie fiecare piept de pui in jumatate, pe orizontala, apoi se taie fisii pe lung.
Se pun intr-o punga de polietilena pesmetul, fulgii de porumb, semintele de susan si boiaua si se scutura bine ca sa se amestece. Se sparg ouale intr-un castronel si se bat putin.


Se inmoaie fasiile de pui, una cate una, in ou, apoi se arunca in punga de polietilena. Cand in punga sunt cateva bucati, se scutura punga pentru ca acestea sa se acopere uniform cu mixtura de susan. Se pun fasiile pe 2 tavi de copt neaderente, raspandindu-le ca sa nu se atinga.
Se gatesc fasiile de pui la cuptor timp de 15–20 de minute, intorcandu-le la jumatatea acestui interval.

Intre timp, se face salata. Se taie fideluta varza si se pune intr-un castron mare. Se desfac frunzele de salata friseé si de andive, iar cele mai mari se rup bucati. Se adauga in castron.
Intr-un borcan cu capac se scutura bine ingredientele pentru dressing. Se asezoneaza dupa gust. Se toarna dressingul peste salata si se amesteca bine.
Se imparte salata in 4 farfurii, iar deasupra ei se asaza fasiutele de pui. Se orneaza cu seminte de susan si se servesc.

Cateva idei:


• Folositi 125 g pesmet alb sau integral, in locul amestecului de pesmet si fulgi de porumb. Pesmetul integral va aduce mai multe vitamine B si fibre decat cel alb.
• Pentru o salata de pui in stil chinezesc, folositi 1 ou si bateti-l intr-un castron cu 2 lingurite amestec 5 arome, 1 lingura seminte de mac, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri sherry dulce si 2 linguri sos de soia dark. Adaugati fasiutele de pui si amestecati. Luati-le una cate una si dati-le prin mixtura de pesmet (omiteti semintele de susan si boiaua). Coaceti-le ca mai sus. Intre timp, taiati fideluta o capatana de varza chinezeasca, aruncand cotorul tare. Puneti-o intr-un castron si adaugati 115 g germeni de fasole si 1 legatura ceapa verde, taiata rondele. Amestecati cu dressingul (preparat cu cate 1 1/2 lingura de patrunjel si coriandru). Serviti fasiutele de pui fierbinti, peste patul de salata.

Avantaje:


• Varza apartine unei familii de legume ce contine un numar de diferite fitochimicale, care protejeaza impotriva cancerului la san. Sunt si surse bune de vitamina C si printre cele mai bune surse vegetale de folati.
• Semintele de susan pot aduce cantitati folositoare de calciu.
 
Vote it up
289
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza