Salata Caesar cu crutoane

Daca aveti posibilitatea, e bine sa folositi la salate un ulei presat la rece sau cat mai putin rafinat
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp preparare: 30 minute

Ingrediente:

2 salate romane mici
1/4 salata aisberg
50 g parmezan la bucata
2 felii de paine integrala
1 lingura ulei de masline

Pentru dressing:

4 fileuri de sardele
5 linguri ulei de masline
1 galbenus foarte proaspat
2 linguri zeama de lamaie
2 lingurite mustar de Dijon
1 lingurita sos Worcester
1 varf de lingurita zahar
1 catel mic de usturoi
sare
piper negru proaspat macinat

Preparare:

Se curata si se spala salata romanesca si aisberg, apoi se centrifugheaza. Frunzele se taie in bucati potrivite. Se rade parmezanul in aschii lungi pe o razatoare de branza.

Pentru dressig: se zdrobesc bine cu furculita fileurile de sardele intr-un castron. Se adauga uleiul de masline, galbenusul, zeama de lamaie, mustarul, sosul Worcester si zaharul. Se curata catelul de usturoi si se da prin presa. Se bate totul cu telul si se condimenteaza cu sare si piper.

Se scoate coaja de pe feliile de paine si se taie acestea in cubulete. Se incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si se rumenesc in el cuburile de paine, amestecand mereu.

Se aranjeaza frunzele de salata impreuna cu aschiile de parmezan pe patru farfurii sau pe un platou mare. Se stropesc cu dressing. Se presara peste salata crutoane fierbinti si se serveste.

Sfat:
E bine sa aveti doua feluri de ulei de masline in dulapul cu provizii: un ulei mai bland, de foarte buna calitate, pentru salate, si un ulei mai puternic, de calitate medie, pentru gatit si prajit.
</p>

Vote it up
351
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza