Salata asiatica pak-choi

O salata satioasa, de inspiratie asiatica. Frunze de pak-choi se gasesc in supermarketurile mai aprovizionate
 
<p>Se obtin 4 portii
Timp preparare: 25 minute

Ingrediente

2 salate pak-choi mici
2 morcovi
4 cepe verzi
200 g tofu afumat
1 ardei iute mic, rosu
3 linguri ulei de alune
2 linguri suc de lamaie verde
2 linguri sos de soia
1/4 lingurita praf de ghimbir
1/4 lingurita praf de citronella
1 praf de zahar brun, sare
40 g alune de padure prajite
1 lingura frunza de coriandru tocat, pentru ornat

Preparare

Se curata salata pak-choi, se spala, se zvanta de apa si se taie in fasii late de 1 cm. Morcovii se curata si se decupeaza pe lung 5 fasii inguste. Se taie apoi morcovii in rondele fine.

Cepele verzi se spala, iar partea alba se toaca. Se aranjeaza pe patru farfurii fasiile de salata, morcovii si ceapa.

Tofu se taie in patru cuburi mari. Ardeiul iute se taie pe lung in doua si se scot cu grija semintele. Se spala ardeiul si se toaca.

Pentru vinegreta se pun intr-un castron 2 linguri de ulei de alune, sucul de lamaie verde, sosul de soia, praful de ghimbir si citronella, zaharul brun si putina sare. Se bate totul energic cu telul. Se adauga ardeiul iute. Vinegreta se toarna peste cele patru portii de salata.

Intr-o tigaie teflonata se incinge 1 lingura de ulei de alune si se rumenesc in el cuburile de tofu pe toate partile. Se adauga alunele si se agita in tigaie cu cuburile de tofu. Se pun fierbinti peste salata. Se presara verdeata de coriandru si se serveste.</p>

Vote it up
171
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza