Salată din frunze de sfeclă cu cușcuș

Frunzele de sfeclă se pot folosi în salate, la fel ca spanacul
 

Ingrediente pentru 4 porții

75 g cușcuș

200 ml supă-bază de legume

1 lămâie netratată

500 g frunze de sfeclă

sare

1 praf de piper Cayenne

4½ linguri ulei de arahide

5 frunze de salvie

1 cățel de usturoi

2 linguri oțet cu verdețuri

500 g roșii

piper negru

1 legătură arpagic

1 lingură semințe de pin

 

1. Cușcușul se amestecă împreună cu 150 ml supă; se acoperă și se lasă să se înmoaie la temperatura camerei aproximativ 30 minute. Se amestecă, folosind furculița, până ce se separă granulele.

2. Se spală lămâia, se șterge, se rade jumătate din coajă și se stoarce sucul. Se curăță frunzele de sfeclă, se spală și se usucă, apoi se taie fâșii subțiri. Se amestecă bine într-un castron cu coaja și sucul de lămâie, sare, piper Cayenne și 3 linguri de ulei.

3. Se spală frunzele de salvie, se șterg și se taie fâșii. Se curăță și se toacă usturoiul. Se călesc ambele în restul de ulei, la foc mic, până ce se rumenesc puțin. Se toarnă restul de supă și se amestecă. Se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă oțetul și amestecul se toarnă peste sfeclă.

4. Se spală roșiile, apoi se taie cubulețe, îndepărtând cotoarele. Se amestecă în compoziția de cușcuș și se adaugă la salata de sfeclă. Se sărează și se piperează.

5. Se spală arpagicul, se șterge și se taie rondele. Salata se pune pe farfurii și se servește adăugând arpagic și semințe de pin.

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza