Salată de varză cu mărar și dressing de feta

O salată simplă, dar foarte savuroasă 

 
Pentru 4 porții 
  
 Ingrediente 
  
 1 varză albă 
 1 legătură de mărar 
 150 g brânză feta de oaie 
 200 g smântână
 100 g iaurt 
 2-3 linguri oțet de vin alb 
 2 linguri ulei de măsline 
 sare 
 piper negru proaspăt măcinat 
  
 Pe porție 
 300 kcal, 14 g proteine, 23 g grăsimi, 
 9 g glucide 
 timp preparare: 25 minute 
 plus timp de răcire: 1 oră 
  
 Preparare 
  
 1. Se curăță varza, se spăla, se tăie în două și se toacă sau se rade în fâșii cât mai fine. Se spală mărarul, se scutură ca să se zvânte. Se rup vârfurile și se toacă mărunt. 
 2. Se amestecă varza cu mărarul într-un castron. Se fărâmițează brânza feta și se pune într-un castron. Se adaugă smântâna și iaurtul. 
 3. Se toarnă uleiul de măsline și oțetul peste dressing și se bate totul bine cu telul. Dressingul se potrivește de gust cu sare și piper din belșug. 
 4. Se toarnă dressingul de feta peste salată și se amestecă. Se ține totul 1 oră la rece. La această salată se potrivește pâine albă sau lipie caldă.
Vote it up
115
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza