Pentru 4 porții
Ingrediente
1 varză albă
1 legătură de mărar
150 g brânză feta de oaie
200 g smântână
100 g iaurt
2-3 linguri oțet de vin alb
2 linguri ulei de măsline
sare
piper negru proaspăt măcinat
Pe porție
300 kcal, 14 g proteine, 23 g grăsimi,
9 g glucide
timp preparare: 25 minute
plus timp de răcire: 1 oră
Preparare
1. Se curăță varza, se spăla, se tăie în două și se toacă sau se rade în fâșii cât mai fine. Se spală mărarul, se scutură ca să se zvânte. Se rup vârfurile și se toacă mărunt.
2. Se amestecă varza cu mărarul într-un castron. Se fărâmițează brânza feta și se pune într-un castron. Se adaugă smântâna și iaurtul.
3. Se toarnă uleiul de măsline și oțetul peste dressing și se bate totul bine cu telul. Dressingul se potrivește de gust cu sare și piper din belșug.
4. Se toarnă dressingul de feta peste salată și se amestecă. Se ține totul 1 oră la rece. La această salată se potrivește pâine albă sau lipie caldă.