Salată de ton cu năut și mărar

Bogată în proteine, grăsimi sănătoase, fibre și antioxidanți
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

425 g ton în suc propriu din conservă, bine scurs, desfăcut în bucățele

400 g năut din conservă, clătit și scurs

4 castraveciori murați, tocați mărunt

4 ridichi, feliate subțire

1 tulpină mare de țelină, feliată subțire

1 lingură de capere mici, clătite și stoarse de lichidul în exces

1 lingură de mărar proaspăt, tocat

2 ouă mari răscoapte, tăiate în sferturi

2 linguri de frunze de hasmațuchi sau pătrunjel proaspăt

Dressing

1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin

2 linguri de suc de portocale

1 lingură de oțet de vin roșu

1 linguriță de muștar de Dijon piper negru, proaspăt măcinat

 

PREPARARE 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 516 kJ, 362 kcal, 29 g proteine, 23 g grăsimi (4 g grăsimi saturate), 10 g carbohidrați (2 g zahăr), 3 g fibre, 704 mg sodiu

 

1 Pentru a prepara dressingul, combină uleiul, sucul de portocale, oțetul și muștarul într-un vas mic. Asezonează cu piper și amestecați bine. Lasă sosul deoparte.

2 Pune într-un castron mare bucățelele de ton, boabele de năut, castraveciorii, ridichile, țelina, caperele și mărarul. Toarnă dressingul peste ele și amestecă cu grijă.

3 Repartizează salata în patru boluri individuale. Așază deasupra câte două sferturi de ou, răsfiră la suprafață frunzele de hasmațuchi sau pătrunjel și servește-o.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Salata poate fi preparată cu până la 3 ore în avans, dar cel mai bine este ca ingredientele să fie amestecate cu dressingul chiar înainte de servire.

Vote it up
74
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza