Salată de struguri cu sirop de ghimbir

Strugurii roșii sau negri conțin un antioxidant unic, resveratrolul, considerat a fi un agent care combate eficient îmbătrânirea
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 cană (250 ml) apă

4 cm bucată de ghimbir proaspăt, descojit și tăiat firișoare

3 cm bucată de coajă de lămâie

2 linguri de miere

250 g struguri albi fără sâmburi

250 g struguri roșii, tăiați în jumătăți (dacă e cazul)

 

PREPARARE 15 minute, plus 30 minute răcire

GĂTIT 10 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 536 kJ, 128 kcal, 1 g proteine, < 1 g grăsimi (< 1 g grăsimi saturate), 32 g carbohidrați (31 g zahăr), 1 g fibre, 10 mg sodiu

 

1 Combină într-o cratiță de mărime mijlocie, la foc potrivit, apa cu ghimbirul, coaja de lămâie și mierea. Amestecă până când mixtura dă în clocot. Micșorează flacăra, apoi fierbe molcom 8-10 minute sau până ce se îngroașă ușor. Îndepărtează coaja de lămâie. Lasă siropul să se răcească.

2 Amestecă strugurii albi și cei roșii într-un castron. Toarnă peste ei siropul de ghimbir. Acoperă salata cu folie și las-o în frigider 30 de minute înainte de a o servi.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Poți înlocui mierea cu sirop de agave.

Vote it up
94
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza