Salată de paste cu mazăre și parizer

Pentru un gust mai picant, folosește crenvurști
 

Timp preparare: 25 minute plus

Timp de răcire: 30-50 minute plus timp de marinare: 1 oră

 

Ingrediente pentru 4 porții

300 g paste în formă de spirală (fusilli)


sare


250 g mazăre congelată


10 castraveciori cornișon


300 g parizer


150 ml maioneză pentru salată


100 g iaurt


2-3 linguri oțet de vin alb


piper negru proaspăt măcinat


1/2 legătură de pătrunjel cu frunze crețe


3 roșii

 

O porție conține: 730 kcal, 25 g proteine, 40 g grăsimi, 65 g glucide

 

Preparare

1. Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă 30-50 minute să se răcească. Se fierbe mazărea 5 minute în apă ușor sărată și se lasă să se răcească în apa în care a fiert.


2. Se taie castraveții cornișon în cubulețe. Se descojește parizerul și se taie în cuburi de 1,5 cm. Se strecoară mazărea, păstrând o parte din apa în care a fiert. Se pun într-un castron mare pastele, mazărea, castraveții și parizerul și se amestecă bine.


3. Pentru sos, se pun într-un castron maioneza, iaurtul, 4 linguri din apa în care a fiert mazărea și 2 linguri oțet și se bat până devin cremoase. Se condimentează sosul din belșug cu sare și piper, se toarnă peste ingredientele salatei și se amestecă totul. Se ține salata 1 ora la rece, să se pătrundă.


4. Se spală pătrunjelul și se zvântă. Se spală rosiile și se taie în două. Li se scot cotoarele și se taie jumătățile în felii. Se potrivește gustul salatei cu sare, piper și oțet, se amestecă pătrunjelul în salată. Se ornează salata cu felii de roșii și se servește.

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza