Salată de legume și pâine din Toscana

La alegerea pâinii se va avea în vedere ca miezul să nu aibă găuri prea mari, pentru a putea fi tăiată în porții egale.

 

 

 
Pentru 4 porții
 
Ingrediente:
 
300 g pâine de Toscana sau ciabatta
1 ceapă mare roșie
2 roșii
2 cozi de țelină
2 castraveciori de grădină
1/2 legătură de busuioc
3 crenguțe de oregano proaspăt
4 linguri ulei de măsline
sare, piper negru proaspăt măcinat
3 linguri oțet de vin roșu
 

Preparare

1. Se taie pâinea în felii groase și se udă cu puțină apă. Se lasă la înmuiat, apoi se stoarce și se rupe în bucățele. Se pun bucățelele de pâine într-un castron.
2. Se descojește ceapa și se toacă. Se spală roșiile, se taie în două, se scot cotoarele și se taie în cubulețe.
3 Cozile de țelină se curăță, se spală și se taie în fâșii înguste. Se spală castraveții, se descojesc, se taie pe lung în patru, apoi în bucățele. Toate legumele se adaugă în castronul cu pâine.
4. Verdeața se curăță cu hârtie sau se spală și se zvântă. Se rup frunzulițele de pe codițe. Frunzulițele de busuioc se taie în fâșii fine, cele de oregano se toacă mărunt.
5. Verdețurile se amestecă în salată împreună cu uleiul de măsline, sare și piper. Se ține castronul acoperit 1 oră la rece. La sfârșit, se adaugă oțetul de vin roșu. Se mai potrivește gustul cu sare și piper și se servește.
Vote it up
79
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza