Salată de cartofi copți și sos de iaurt

Salata de cartofi fierbinţi se serveşte cu un sos rece, uşor condimentat
 

Preparare: 15 minute

La foc: 50-55 de minute

Se obţin 4 porţii.

 

O porţie conţine:

Calorii 189

Glucide 32 g

Proteine 5 g

Grăsimi 5 g (grăsimi săturate 2 g)

 

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline

sare şi piper negru

5 cartofi mici pentru copt, bine spălaţi

125 g frunze de diferite soiuri de salată

Pentru sos:

1/2 linguriţă cumin măcinat

Sucul de la 1/2 lămâie

100 g iaurt semidegresat

 

Preparare:

1. Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Într-un castron se amestecă uleiul şi 1/2 linguriţă de sare, apoi se ung cartofii cu mâinile, astfel încât să fie acoperiţi cu ulei. Se pun cartofii pe o tavă şi se coc 50-55 de minute până când sunt moi pe dinăuntru şi crocanţi pe dinafară.

2. Pentru sos, se pune cuminul într-un vas termorezistent şi se prăjeşte în cuptor, în acelaşi timp cu cartofii. Se lasă 2 minute sau chiar mai mult (atenţie să nu se ardă!). Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se răcească.

3. Într-un castron mic, se amestecă cuminul răcit, sucul de lămâie şi iaurtul. Se adaugă sare şi piper după gust. Se acoperă şi se răceşte la frigider sau se lasă la temperatura camerei.

4. Se aranjează frunzele de salată pe patru farfurii. Când cartofii sunt făcuţi, se scot din cuptor şi se taie în sferturi.

5. Se pun 5 sferturi de cartofi pe fiecare farfurie. Se stropesc cartofii cu sos şi se servesc

Vote it up
65
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza