Salată de bulgur și pește

Se poate pregăti cu chefal roșu sau orice pește cu carne albă
 

Ingrediente pentru 4 porții

200 g bulgur

300 g file de pește oceanic (chefal roșu sau orice file de pește cu carne albă)

½ lămâie, tăiată felii subțiri

2 fire de pătrunjel proaspăt

5 boabe de piper negru

150 g castraveți, tăiați cubulețe

100 g ceapă verde, tocată

250 g roșii cherry, tăiate în jumătăți

3 linguri coriandru proaspăt, tocat (după gust)

3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat (după gust)

Sos de lămâie:

coaja rasă de la ½ lămâie

2 linguri suc de lămâie

2 linguri oțet de vin roșu

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță muștar de Dijon

1 cățel de usturoi, zdrobit

sare și piper negru

Ornare: câteva frunze de mentă sau mentă proaspătă

 

1. Se pune un ibric cu apă la fiert. Se pune bulgurul într-un castron termorezistent și se acoperă cu 600 ml apă fiartă. Se lasă să stea timp de 45 de minute sau până când devine moale și a absorbit aproape toată apa.

2. Între timp, fileurile de pește se pun într-o cratiță mare. Se adaugă feliile de lămâie, firele de pătrunjel, boabele de piper și apă rece cât să acopere totul. Se pune la fiert, apoi se reduce flacăra și se lasă să fiarbă încet, acoperit, timp de 5 minute sau până când carnea peștelui devine moale și se desface ușor.

3. Se scoate peștele din apă și se lasă să se răcească, apoi se desface în bucăți mari.

4. Se scurge surplusul de apă din bulgur și se stoarce. Se pune într-un castron de salată, mare. Se adaugă castravetele, ceapa verde, roșiile și verdeața tocată, după gust. Se pune peștele cu grijă, să nu se rupă.

5. Pentru prepararea sosului, se amestecă toate ingredientele. Se toarnă sosul peste salată și se amestecă cu grijă.

6. Se acoperă castronul și se lasă la rece 1-2 ore. Se gustă, se asezonează cu sare și piper și se ornează cu frunze de mentă.

 

Variantă: Se poate folosi ton din conservă, scurs și desfăcut în bucăți în prealabil.

Vote it up
86
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza