Salată cu pui la grătar

Savurați această salată picantă, bogată în antioxidanți
 
4 PORȚII
Pregătire 15 min. Răcire 30 min. La foc 6 min. 
 
Ingrediente:
 
1/4 cană suc de portocale
3 linguri suc proaspăt de lămâie verde
2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet din vin alb
1/2 linguriță muștar de Dijon
3/4 linguriță sare, 1 vârf linguriță piper negru
350 g piept de pui, dezosat, fără piele
1 mango, curățat, fără sâmburi, tăiat fâșii subțiri
1 roșie, curățată de miez, tăiată felii subțiri
1/2 castravete, curățat de semințe, tăiat felii subțiri
1/2 cană ceapă roșie, tocată fin
4 căni verdețuri pentru salată
 
 
 
 
1. Într-un castron mic, se amestecă sucul de portocală cu cel de lămâie verde, uleiul, oțetul, muștarul, sarea și piperul. Se transferă 1/4 cană din acest sos într-un alt castron mic. Se adaugă puiul și se amestecă cu sosul. Se pune la frigider, acoperit, între 30 de minute și 1 oră. Se păstrează restul de sos.
2. Se încinge grătarul sau rotisorul cuptorului. Se rumenește puiul 3 minute pe o parte. Se stropește cu marinata din castronul în care a stat. Se întoarce pe cealaltă parte și se rumenește încă 3 minute. Se pune pe un tocător. Se lasă să stea 5 minute. Se taie felii.
3. Într-un castron mare, se combină restul de sos cu mango, roșia, castravetele și ceapa. Se adaugă puiul. Se servește cu frunze de salată.
 
 
 
 
1 PORȚIE CONȚINE: 220 calorii, 19 g proteine, 17 g carbohidrați, 9 g grăsimi, 2 g grăsimi saturate, 47 mg colesterol, 3 g fibre, 512 mg sodiu
 

 

Vote it up
88
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza