Salată caldă de pui cu susan

Fașiuțele de carne, într-un strat crocant de seminţe de susan, pesmet şi fulgi de porumb, sunt servite peste o salată de legume 
 
Porţii: 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătit: 15-20 de minute
 
Ingrediente:
 
450 g piept de pui dezosat, fără piele
75 g pesmet
50 g fulgi de porumb sfărâmaţi superficial
4 linguriţe seminţe de susan, plus extra pentru ornat
1 linguriţă boia iute sau după gust
2 ouă
sare şi piper
 
Salată
1/4 varză albă
1/2 salată friseé
 
2 căpăţâni andive
Dressing de ierburi aromate
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură oregano proaspăt tocat
1 lingură tarhon proaspăt tocat
1 lingură oţet de vin alb
4 linguri ulei de măsline
1 linguriţă miere
 
Preparare:
 
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Se taie fiecare piept de pui în jumătate, pe orizontală, apoi se taie fîşii pe lung.
Se pun într-o pungă de polietilenă pesmetul, fulgii de porumb, seminţele de susan şi boiaua şi se scutură bine că să se amestece. Se sparg ouăle într-un castronel şi se bat puţin.
 
Se înmoaie făşiile de pui, una câte una, în ou, apoi se aruncă în pungă de polietilenă. Când în pungă sunt câteva bucăţi, se scutură pungă pentru că acestea să se acopere uniform cu mixtură de susan. Se pun făşiile pe 2 tavi de copt neaderente, raspandindu-le că să nu se atingă.
Se gătesc făşiile de pui la cuptor timp de 15–20 de minute, întorcându-le la jumătatea acestui interval.
 
Între timp, se face salata. Se taie fideluta varză şi se pune într-un castron mare. Se desfac frunzele de salată friseé şi de andive, iar cele mai mari se rup bucăţi. Se adaugă în castron.
Într-un borcan cu capac se scutură bine ingredientele pentru dressing. Se asezonează după gust. Se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă bine.
Se împarte salata în 4 farfurii, iar deasupra ei se aşază fașiuțele de pui. Se ornează cu seminţe de susan şi se servesc.
Vote it up
84
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza