Salată caldă de cartofi cu cârnați

Salată cu sos picant, ideală pentru o ieșire la iarbă verde
 

Ingrediente pentru 4 porții

650 g cartofi noi, mici

sare

500 g cârnați condimentați (de exemplu, cârnați de porc)

1 șalotă

1 cățel mare de usturoi

2 linguri ulei vegetal

o legătură mică de pătrunjel proaspăt

o legătură mică de arpagic proaspăt

1 linguriță muștar de Dijon

1 lingură făină

1/2 lămâie

3 linguri oțet de vin alb

6 linguri ulei de măsline

1 lingură zahăr tos

piper negru

85 g brânză Cheddar sau orice brânză din lapte semidegresat, pentru a fi fărâmițată

 

1. Se încinge grill-ul cuptorului la maximum. Se curăță cartofii noi cu peria și se fierb în coajă în apă sărată, timp de 15-20 de minute.

2. Între timp se frig cârnații la grill circa 10 minute, conform indicațiilor de pe ambalaj, întorcându-i adesea, până se rumenesc uniform și devin bine făcuți. Apoi se țin la cald în cuptor.

3. Se curăță șalota și se toacă usturoiul. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie mică, apoi se adaugă șalota și usturoiul și se călesc 3 minute, până se moaie și încep să se rumenească puțin.

4. Se spală, se usucă și se toacă pătrunjelul și arpagicul. Se adaugă în tigaie, împreună cu muștarul și făina, și se dau în clocot, amestecând continuu. Apoi se ia tigaia de pe foc.

5. Se stoarce 1 lingură de suc de lămâie și se pune în tigaie odată cu oțetul de vin alb, uleiul de măsline și zahărul. Se readuce tigaia pe foc și se dă în clocot, încet, amestecând constant, până se face o mixtură groasă și omogenă. Se adaugă sare și piper, după gust, apoi se ia tigaia de pe foc.

6. Se scurg cartofii și se pun pe un platou; se taie cârnații felii mai groase și se amestecă cu cartofii. Se toarnă deasupra sosul de usturoi și muștar și se amestecă cu grijă. Se presară deasupra brânza fărâmițată și se servește.

Vote it up
229
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza