Salată caldă de cartofi

Cartofii noi, copți în coajă, se combină aici cu țelină crocantă, ceapă verde și nuci – și se servesc calzi.
 

Porții 4

450 g cartofi noi, mici

50 g bucățele de nucă

3 tulpini de țelină, tăiate rondele subțiri

6 cepe verzi, tăiate rondele subțiri

4 linguri de pătrunjel, tocat

frunze de pătrunjel proaspăt, pentru ornat

Dressing cu ulei de nucă și oțet balsamic

2 linguri de ulei de nucă

1 lingură de oțet balsamic

1 cățel de usturoi, pisat (opțional)

un praf de zahăr

sare și piper

 

Timp de preparare: 10-20 de minute

Timp de gătit: 20-25 de minute

1. Se taie cartofii mai mari în jumătate. Se pun, toți, într-o oală, se acoperă cu apă fiartă și se dau într-un clocot. Se micșorează flacăra și se fierb 15-20 de minute, sau până când cartofii încep să se frăgezească.

2. Între timp, se prepară dressingul: se amestecă uleiul, oțetul, usturoiul, zahărul, sarea și piperul.

3. Se scurg cartofii și se pun într-un castron. Se adaugă nuca, țelina, ceapa verde și pătrunjelul tocat. Se toarnă deasupra dressingul și se amestecă ingredientele cu grijă. Se lasă salata să se răcească puțin, cât să fie doar călduță, apoi se servește, ornată cu pătrunjel.

Vote it up
78
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza