Sahul, materie optionala

  Federatia Romana de Sah a semnat un acord cu Ministerul Educatiei iar din toamna sahul va fi introdus in scoli ca materie optionala. 
 

 

Acordul a fost a fost semnat luni, cu ocazia deschiderii Campionatului National Scolar de Sah, conform portatului de stiri Yahoo.

„In urma cu aproximativ o luna, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobata programa scolara pentru primii doi ani de studii de sah, iar astazi am semnat acordul prin care asiguram cadrele didactice pentru aceasta disciplina, respectiv profesorii care sunt legitimati la FRS vor putea sa predea aceasta disciplina”, a spus ministrul Educatiei, Remus Pricopie, prezent la eveniment, citat de Mediafax.

El a mai anuntat ca Federatia Internationala de Sah, prin intermediul federatiei romane, va dota 500 de scoli din mediul rural cu table, piese, manuale si tot echipamentul necesar pentru studierea sahului.

„Se stie foarte bine, eu insist pe partea cu sporturile de echipa, dar sportul mintii e intotdeauna cel mai important si sunt convins ca o sa avem copii mai destepti, copii mai sanatosi, la minte in primul rand, mai buni la scoala, daca fac mai mult sah”, a declarat si premierul Victor Ponta, prezent la eveniment.

El a precizat ca fiul sau, Andrei, face carting, dar in familia sa se joaca si sah in timpul liber.

„Eu joc sah si cu Andrei si cu Irina, dar nu suntem profesionisti. De aia am spus ca este prima cupa pe care o primesc in viata mea la sah. Am primit multe cupe la baschet si la raliuri, la sah n-am primit pana acum”, a afirmat Ponta, facand trimitere la faptul ca organizatorii i-au oferit o cupa pentru ca a participat la deshiderea Campionatului National Scolar de Sah „Elisabeta Polihroniade”.

 

Vote it up
301
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza