Sa salvam padurile!

Defrisarile ilegale de copaci pot fi reclamate acum online pe o harta interactiva a Romaniei
 
<p>
Harta taierilor ilegale de padure este un nou instrument impotriva hotilor de copaci care au cea mai mare vina pentru reducerea la aproximativ 27% a suprafetei impadurite din tara noastra, sub media europeana.

Proiectul a fost lansat, saptamana trecuta, si face parte din campania “Plantam fapte bune in Romania”, informeaza Think Outside the Box. Liana Buzea, coordonatoarea acestei campanii, spune ca harta va ajuta la identificarea hotilor de padure care, in prezent, au legislatia de partea lor si scapa, de cele mai multe ori, nepedepsiti.

Pe harta online, oricine poate intra si raporta, in orice judet al tarii, o taiere ilegala de padure. Dupa acest pas, o echipa de studenti ai Facultatii de Geografie valideaza aceste raportari, dupa care urmeaza verificarea in teren a reclamatiei.

Liana Buzea spune ca proiectul va beneficia de colaborarea Ministerului Mediului si Padurilor care va garanta ca autoritatile locale sa puna la dispozitie hartile privind amenajarea padurilor. In cazul situatiilor care ridica semne de intrebare privind legalitatea taierilor, echipa de verificare, alcatuita din reprezentanti ai ONG-urilor de mediu, merge mai departe si verifica la fata locului situatia padurii.

Reprezentantii societatii civile atrag, insa, atentia ca este foarte dificil de demonstrat un furt de padure, intrucat, in multe dintre aceste cazuri, autoritatile sunt complice, iar furturile se fac cu acte.

Harta online poate fi accesata AICI

</p>
Vote it up
398
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza