Sa avem grija de zambetul nostru!

E neplacut sa va pierdeti dintii, pentru ca nu va spalati suficient sau nu folositi ata dentara
 

Boala gingivala nu afecteaza doar gura. Ea poate cauza afectiuni cardiace, diabet, pneumonie si boala pulmonara obstructiva cronica, deoarece inflamatia de nivel redus cauzata de bacteriile de pe gingii se raspandeste in organism prin fluxul sanguin. Ce motive mai bune aveti ca sa va protejati zambetul?

Strategii preventive esentiale

• Folositi des ata dentara. Exista tot felul de tipuri si este una dintre cele mai bune metode de combatere a respiratiei urat mirositoare.

• Folositi zilnic o apa de gura antibacteriana. Daca refuzati ata dentara, clatiti-va cu o apa de gura ce contine clorhexidina sau clorura de cetylpiridinium – doi agenti antimicrobieni.

• Incercati o periuta de dinti cu baterie. Dupa sase luni de utilizare a unei periute de dinti automate – fara a utiliza si ata dentara – persoanele care aveau deja boala gingivala prezentau cantitati mult mai mici de placa dimineata si imediat dupa spalarea pe dinti decat cei care foloseau o periuta obisnuita.

• Renuntati la fumat. Fumatul este un factor de risc major al bolii gingivale; chiar si fumatul pasiv mareste riscul cu 70%.

• Controlati-va glicemia. Daca aveti diabet, riscul bolii gingivale este deja mai ridicat decat in cazul nediabeticilor. Iar daca nu va controlati bine diabetul, intrati in zona periculoasa. 

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza