S-a redeschis Muzeul Deseurilor

Primul muzeu din Europa, dedicat gunoaielor, poate fi vizitat, din nou, la Biblioteca Nationala a Romaniei
 

<p>

Realizat in parteneriat cu Asociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila, muzeul prezinta o tema cu impact semnificativ asupra vietii cotidiene: deseurile in exces si limitele resurselor naturale. Scopul proiectului este de a responsabiliza publicul in ceea ce priveste consumul, mediul inconjurator si propria sanatate.

Muzeul este impartit pe sectiuni speciale, in functie de categoriile de deseuri si modul de gestiune a acestora: ambalaje (plastic, hartie, sticla, metal), DEEE-uri (deseuri electrice, electronice, electromenajere - inclusiv surse de lumina arse si baterii), materiale biodegradabile sau periculoase pentru mediu, servicii de salubritate sau de co-incinerare, colectarea selectiva si reciclare.

De asemenea, exista si o zona speciala de curs pentru elevii claselor primare si gimnaziale.

Initiat in 2010, proiectul Muzeul deseurilor isi propune sa prezinte, intr-o maniera inventiva, o tema de maxima actualitate, cu impact semnificativ asupra vietii noastre cotidiene – deseurile in exces si limitarea (epuizarea) resurselor naturale.

Expozitia de anul acesta poate fi vizitata pana pe 30 noiembrie, de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 18.00. Accesul in muzeu se va face gratuit.

</p>

Vote it up
383
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza