Să ne tratăm prin râs

Cum funcționează cea mai amuzantă terapie alternativă
 

Terapia prin râs sau geloterapia a fost inclusă în categoria terapiilor alternative. Acționând deopotrivă asupra psihicului și asupra unor funcții ale organismului, ședințele de râs ajută la menținerea sau recuperarea sănătății: pentru aceasta este nevoie să râdeți 10 minute pe zi.

• Râsul produce o serie de fenomene în organism, dintre care cel mai interesant este eliberarea de endorfine. Acești hormoni permit debarasarea de stres și au un efect antidurere, esențială pentru a calma tensiunile musculare.

• Râsul favorizează, de asemenea, producția de limfocite T și de imunoglobine, esențiale în funcționarea sistemului imunitar.

• Mișcările musculare declanșate de râs antrenează contracția a 15 mușchi faciali, a diafragmei și a mușchilor abdominali. Abdomenul și căile digestive sunt astfel masate, ceea ce ameliorează digestia și tranzitul intestinal.

• Presiunea sanguină crește și schimburile respiratorii sunt de 4 ori mai mari, ceea ce înseamnă un surplus de oxigen.

La ce ajută?

• Geloterapia vă poate ajuta la ameliorarea digestiei, la întărirea sistemului imunitar și la atenuarea unor dureri (cefaleele, printre altele).

Atenționare!

• Evitați crizele de râs dacă suferiți de ptoza unor organe, de glaucom, hernie abdominală, hipertensiune arterială, crize de hemoroizi, tulburări cardiace sau după o operație abdominală (apendicită, de exemplu) și în timpul unei sarcini cu probleme.

Sursa: Reader’s Digest – “Secretele medicinei alternative” 

Vote it up
221
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza