Sărmăluțe de vită în frunze de spanac

O versiune interesantă și delicioasă a unui preparat tradițional
 

Articole similare

Ingrediente pentru 4 porții

25-30 frunze mari de spanac

sare

6 chifle (vechi de o zi)

1 ceapă

½ legătură pătrunjel

60 g unt

2 ouă mari

1 vârf de cuțit de sare

nucșoară rasă

piper negru

150 g carne tocată amestec

aproximativ 300 ml supă-bază de carne

2 linguri sos de grătar sau sos consistent de carne

 

1. Se curăță frunzele de spanac și se spală; se pune apa sărată la fiert. Frunzele se lasă timp de 5 minute în apa fiartă, până când devin destul de moi. Se scurge apa fiartă și se toarnă peste ele un pic de apă rece. Se scot frunzele pe un prosop de bucătărie umed, iar cele mici se pun deoparte.

2. Pentru umplutură, se pun chiflele în apă călduță timp de aproximativ 20 de minute. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se spală pătrunjelul, se usucă și se toacă mărunt. Se încing într-o tigaie 2 linguri de unt și se călește ceapa până ce se face sticloasă. Apoi se prăjește scurt pătrunjelul și se pune deoparte. Se strecoară bine chiflele. Se amestecă ouăle, sarea, nucșoara, puțin piper, carnea, pâinea și amestecul de ceapă și pătrunjel.

3. Se așază în mijlocul fiecărei frunze de spanac câte 1 lingură de umplutură și se împăturește.

 4. Se topește restul de unt într-o tigaie de mică adâncime, se așază sărmăluțele cu fața în jos, se toarnă supa astfel încât să fie complet acoperite. Se adaugă sosul de grătar sau de carne. Se acoperă și se lasă la foc mic timp de 15 minute.

Vote it up
70
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza