Sănătate și frumusețe cu… bere

De ce berea nu ar trebui să lipsească din dieta femeilor
 

Un stil de viață echilibrat și o alimentație atent aleasă care să includă și un consum moderat de bere, pot reprezenta cele trei coordonate ale unui regim de viață ideal, dedicat femeilor.

 

Un consum moderat de bere poate preveni osteoporoza

Femeile aflate la menopauză care consumă unul sau două pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. În urma unor studii efectuate la nivel internațional, femeile care au consumat o cantitate moderată de bere au avut o densitate osoasă a coloanei și a șoldurilor cu 5-8% mai mare decât cele care nu au consumat bere deloc. Acest fapt poate fi pus pe seama conținutului de siliciu al berii, un element important pentru creșterea și dezvoltarea oaselor.

În funcție de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg per litru. Astfel, berile care dețin concentrații mari de malț și de hamei sunt cele mai bogate în siliciu, cum este cea de tip lager.

 

Berea nu afectează silueta

Un consum moderat de bere nu influențează circumferința abdominală, raportul talie-șold sau indicele de masa corporală. Berea conține sodiu, carbohidrați, proteine și vitamine. De exemplu,  350 de ml de bere conțin 150 de calorii, 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi și 5% alcool.

 

Berea este o sursă de antioxidanți

Berea conține antioxidanți naturali care pot influența în mod pozitiv starea de sănătate a organismului. Aceștia au ca sursă malțul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conține flavonoide, antioxidanți chiar mai puternici decât cei conținuți de ceaiul verde sau soia.

 

Berea e bună și ca tratament pentru păr

Pe lângă complexul de vitamine B din bere, se pare că lichidul mai conține o proteină benefică din malț și hamei care repară firele de păr în profunzime. În plus, zaharurile din bere întăresc și tonifiază fibra capilară, ceea ce înseamnă un păr mai strălucitor și fire mai groase.

Dacă ai un păr unsuros cu fir subțire și care cade masiv încearcă să combini un tratament cu bere cu măști cu zeamă de lămâie, henna sau frunze de ceai.

Poți încerca să faci chiar tu acasă un șampon și un balsam pentru păr gras pe bază de bere, după niște rețete simple, cu cât mai puține chimicale.

Pentru șampon cu bere pentru păr gras ai nevoie de:

  • 1 ceașcă șampon delicat (pentru copii sau scalp sensibil)
  • ¼ ceașcă bere fiartă și răcită

Deși alcoolul din bere este îndeajuns pentru a curăța excesul de grăsime de pe scalp, amestecarea lui cu șampon îl face să curețe părul în profunzime și face ca amestecul de vitamine și proteine din bere să intre mai bine în adâncime în firul de păr și scalp.

Pentru balsam de păr cu bere pentru scalp gras și cu probleme ai nevoie de:

  • 1 ceașcă bere călduță
  • 1 linguriță ulei de jojoba, ricin, sau argan.

Părul va străluci intens după acest tratament iar uleiul va hrăni rădăcina firului de păr și îi va da suplețe.

Vote it up
103
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza