Rulouri de porc cu ardei iute si raita

Iaurtul si castravetele fac un contrast racoritor cu rulourile de porc care au o umplutura iute, condimentata cu ghimbir
 
<p>Preparare: 15 minute,
Plus 10 minute de repaus
La foc: 10 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 154
Glucide 7 g
Proteine 23 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate: urme)

Ingrediente

4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare
1 ardei iute, fara seminte, tocat mare
1 esalota sau 35 g ceapa, tocata mare
2 linguri coriandru proaspat, tocat
1 lingura ghimbir, tocat mare
50 ml suc de mere sau de alt fruct
50 ml sos de soia light
Pentru raita:
10 cm dintr-un castravete, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
Sare
150 g iaurt degresat
2 linguri de ardei gras rosu, cubulete fine
2 cepe verzi, tocate

Preparare

1. Pentru raita, se pun castravetii intr-o strecuratoare, cu putina sare si se lasa sa stea 10 minute pentru a-si lasa sucul. Se clatesc sub jet de apa rece, apoi se usuca. Se adauga celelalte ingrediente pentru raita si se pune totul la rece; intre timp, se prepara carnea de porc, maximum 30 de minute, pentru ca altfel raita se va „taia“.
2. Se asaza fiecare bucata de snitel intre doua folii si se bate pana ajunge sa aiba grosimea de 5 mm. Fiecare bucata se taie in doua.
3. Se amesteca ardeiul iute, esalota sau ceapa, coriandrul si ghimbirul cu un mixer sau blender pana se formeaza o pasta groasa care se intinde pe fiecare bucata de carne.
4. Se ruleaza fiecare bucata, inchizandu-se la capete cu o scobitoare. Se incalzeste o tigaie care nu lipeste sau un tuci si se prajesc rulourile fara ulei, la flacara puternica, 4 minute, intorcandu-le o data sau de doua ori, pana se rumenesc.
5. Se adauga sucul de fructe si sosul de soia in tigaie si se lasa sa fiarba tare 5 minute, pana cand sucul e aproape evaporat, intorcand rulourile o data sau de doua ori, pentru a capata glazura. Se servesc fierbinti, cu raita rece alaturi.</p>

Vote it up
147
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza