Rulouri de cambula chinezesti

Fileurile de cambula, aromate cu sos de stridii, ghimbir si ceapa verde, sunt asezate pe un pat de fenicul marin si apoi gatite la aburi

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare si de gatit: 25 de minute

Ingrediente:

340 g amestec de orez cu bob lung si orez salbatic
4 fileuri de cambula, circa 600 g in total, fara piele
2 linguri de sos de stridii
1/2 lingurita de zahar tos
3 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita de radacina de ghimbir, tocata marunt
3 cepe verzi, feliate subtire
100 g fenicul marin, proaspat
1 morcov, taiat fasioare cu un cutit special pentru legume
1 lingurita de ulei de susan
1 lingura de coriandru proaspat, tocat
firisoare de coriandru proaspat, pentru ornat

Preparare:

Se pune orezul intr-o oala mare cu apa rece si se da intr-un clocot. Dupa ce se micsoreaza flacara, se fierbe lent in jur de 15 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce devine fraged. Se scurge bine.

Cat timp fierbe orezul, se taie fileurile de peste in doua, pe lungime. Se aranjeaza fasiile, cu partea curatata de piele in sus, pe un platou si se ung cu sosul de stridii. Se presara deasupra zaharul si jumatate din cantitatile de usturoi, ghimbir si ceapa verde. Se ruleaza fasiile.

Se pune feniculul marin la bain-marie, iar deasupra lui se aranjeaza rulourile. Se presara restul de usturoi si ghimbir, adaugandu-se si panglicutele de morcov. Se acopera si se gateste totul la aburi timp de 5-6 minute, sau pana cand carnea pestelui se poate desprinde usor, iar feniculul marin este fraged.

Se aranjeaza feniculul marin si rulourile pe farfurii, impreuna cu fasioarele de morcov. Se stropesc cu uleiul de susan si se presara deasupra restul de ceapa verde si de coriandru tocat. Se decoreaza orezul cu firisoarele de coriandru, apoi preparatul poate fi servit.

Cateva idei:

• In loc de fenicul marin, folositi frunze mixte chinezesti, taiate in bucati, sau 225 g broccoli, rupt in inflorescente mici.
• Serviti pestele cu orez prajit. Mai intai fierbeti 280 g orez cu bob lung timp de 10-12 minute, pana ce devine fraged. Scurgeti bine apa. Prajiti intr-un wok, timp de 2-3 minute la foc iute, amestecand frecvent, 1 lingura de ulei de arahide, 1 ceapa tocata, 1/2 ardei gras rosu, tocat, 1 tulpina de telina tocata, 3 catei de usturoi, tocati, si 1 lingurita de radacina de ghimbir, tocata. Scoateti amestecul din wok si puneti-l deoparte. Incingeti in wok alta lingura de ulei si adaugati orezul, intinzandu-l intr-un strat subtire. Gatiti-l la foc mediu pana ce se rumeneste usor pe o parte; intoarceti-l, adaugati vegetalele si prajiti 2 minute, amestecand. Completati cu 2 lingurite de sos de soia si 55 g mazare congelata, si continuati inca 2 minute. Presarati deasupra coriandru tocat, apoi serviti.

Avantaje:

• Orezul salbatic nu este cu adevarat un orez, ci reprezinta semintele unei plante din America de Nord. Contine mai multe proteine decat orezul obisnuit si e bogat in aminoacidul esential numit lizina, care, de obicei, lipseste din cereale. Aminoacizii sunt componentele principale ale proteinelor.
• Folosirea frunzulitelor de ceapa verde sporeste continutul de beta-caroten al acestui preparat hranitor.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
181
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza