Rulouri cu pui si legume

Aceste rulouri din foi de placinta sunt o gustare excelenta sau pot fi servite chiar pe post de masa usoara

 

<p>

Portii 8 (8 rulouri)
Timp de preparare: 40 de minute
Timp de gatit: 30 de minute

Ingrediente:

1 morcov mare, circa 100 g, taiat firisoare subtiri
75 g varza savoy taiata fideluta
2 cepe verzi taiate firisoare
225 g carne de pui tocata
5 g jambon afumat slab, tocat marunt
1/2 ceapa mica tocata marunt
2 linguri firimituri de paine alba
2 lingurite salvie proaspata tocata
2 lingurite cimbru proaspat tocat
4 foi mari de placinta, de 46 x 28 cm
2 linguri ulei de masline extravirgin
15 g unt topit
1 lingurita seminte de susan
sare si piper

Sos de coacaze:

3 linguri sos de coacaze
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingura otet de vin rosu
1 lingurita mustar

Pentru servit:

115 g frunze mixte de salata

Preparare:

Se oparesc 1 minut morcovul, varza si ceapa verde, in apa clocotita. Se scurg, apoi se imerseaza intr-un castron cu apa rece. Se scurg din nou si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se pun vegetalele intr-un castron mare impreuna cu carnea de pui, jambonul, ceapa, firimiturile, ierburile, sarea si piperul. Se amesteca bine, apoi se pune castronul deoparte.

Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se taie in jumatate fiecare foaie de aluat, pe lungime, si se decupeaza o fasie de 36 x 12 cm. Se amesteca uleiul cu untul.

Se unge o fasie de foaie cu amestecul de unt. Se pune o optime din umplutura la unul din capete, dandu-i o forma de cilindru. Se ruleaza umplutura in foaie, pe lungime, pentru a obtine un pachetel in forma de rulou. Se asaza pe o tava de copt si se unge cu putin amestec de unt cu ulei. Se repeta operatia pentru celelalte 7 rulouri.

Se fac 3 crestaturi diagonale pe fiecare rulou. Se presara cu seminte de susan. Se coc rulourile 30 de minute sau pana cand se rumenesc.

Intre timp, se pun toate ingredientele pentru sos intr-un borcan cu capac, se asezoneaza si se scutura bine.

Se aranjeaza foile de salata pe farfurii individuale, se adauga un rulou si se stropeste cu sos.

Cateva idei:

• Folositi carne de curcan in locul celei de pui.
• Pentru pachetele in stil grecesc, gatiti timp de 12 minute 30 g de orez cu bob lung in apa clocotita sau pana s-a facut; scurgeti-l si spalati-l cu apa rece. Intre timp, caliti 5 minute 1 ceapa tocata marunt in 1 lingurita ulei de masline extravirgin, apoi puneti-o deoparte sa se raceasca. Puneti orezul si ceapa intr-un castron cu 225 g carne de pui sau de curcan tocata, 2 linguri seminte de pin prajite, 2 linguri stafide, 2 linguri menta proaspata si 2 linguri marar proaspat tocat. Asezonati dupa preferinta. Amestecati bine si impartiti mixtura in 8 parti egale. Taiati foile in 8 fasii, ca mai sus. Ungeti fiecare fasie cu mixtura de unt si ulei de masline si asezati o portie de umplutura la unul dintre capete. Impaturiti fasia peste umplutura ca sa obtineti un triunghi. Continuati impaturirea pana obtineti un pachetel triunghiular. Ungeti pachetelele cu unt si ulei, apoi presarati deasupra 1 lingurita seminte de mac. Coaceti 30 de minute. Serviti triunghiurile cu salata de rosii si ceapa: feliati gros 3 rosii mari si presarati peste ele 1 ceapa rosie taiata rondele subtiri, 15 masline negre mici, si 1 lingura marar proaspat tocat. Asezonati cu sare si piper si stropiti cu 1 lingura ulei de masline extravirgin.

Avantaje:

• Spre deosebire de alte tipuri de aluat, foile de placinta contin foarte putine grasimi –100 g de aluat contin doar 2 g de grasimi si 300 kcal. Aceeasi cantitate de aluat frantuzesc contine 29 g de grasimi si 446 kcal.
• Folosind amestecul de unt si ulei pentru ungerea foilor de aluat, reducem continutul de grasimi saturate, iar folosindu-l cu parcimonie tinem la nivel scazut intreaga cantitate de grasimi a retetei.
• Combinand carnea cu multe legume, reducem cantitatea de grasimi si marim continutul de vitamine si fibre.

</p>

Vote it up
151
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza