Rulouri cu curcan si spanac

Foile de lasagna proaspete pot fi folosite in multe feluri. Daca le preparati in casa, aromati-le cu coriandru sau oregano.
 
Timp de preparare: circa 1 ora
Timp de gatit: 20–25 de minute
Portii 4

Ingrediente

1 lingura ulei de masline extravirgin
1 ceapa tocata marunt
2 tije de telina tocate marunt
340 g carne de curcan tocata
2 catei de usturoi pisati
1 lingurita faina
3 rosii descojite si tocate
1 lingura oregano proaspat tocat
8 foi de lasagna, circa 170 g
140 g firimituri de paine proaspata
3 linguri branza parmezan rasa
sare si piper
fire de patrunjel proaspat, pentru ornat
Sos de spanac
1 1/2 lingurita ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
170 g spanac tocat
2 linguri faina
360 ml lapte semidegresat
nucsoara proaspat rasa

Preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si telina si se gatesc 5 minute sau pana se moaie.
Se adauga carnea si usturoiul si se continua gatitul, amestecand pentru a sparge aglomerarile de carne, circa 5 minute sau pana cand carnea isi schimba culoarea. Se adauga faina, apoi rosiile, oregano si se asezoneaza, dupa gust. Se gateste 10 minute, amestecand ocazional.
Intre timp, se fierb lasagnele 3–5 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente, dupa care se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se scurg pe un prosop, asezate pe un singur strat, dupa care se pun deoparte. Se adauga la mixtura de curcan circa trei sferturi din firimiturile de paine si se pune deoparte. Restul firimiturilor se pastreaza.
Pentru sosul de spanac, se incinge uleiul intr-o craticioara mica si se caleste usturoiul 1 minut. Se adauga spanacul si se stir-fry 4 minute sau pana se moaie, dupa care se adauga faina. Treptat, se adauga laptele, amestecand constant, si se da in clocot. Se asezoneaza cu nucsoara proaspat rasa, sare si piper.
Se intinde cam jumatate din spanac intr-un vas termorezistent adanc. Se asaza o foaie de lasagna peste acest sos.
Se pune deasupra 1 lingura de mixtura de curcan, in mijlocul foii de lasagna, dupa care se ruleaza foaia ca sa inchida umplutura de carne. Se impinge apoi catre unul dintre capetele vasului. Se repeta operatia cu restul foilor de lasagna, umplandu-le si rulandu-le pe fiecare.
Se toarna restul de sos de spanac peste rulouri. Se amesteca restul de firimituri cu parmezan si se presara peste rulouri. Se coc 20–25 de minute, pana ce toppingul este crocant si rumenit. Se orneaza rulourile cu patrunjel si se servesc imediat.

O idee
• Inlocuiti curcanul cu linte. Se fierb 340 g linte verde 35–40 de minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana este frageda. Se scurge si se adauga impreuna cu rosiile. Folositi cimbru in loc de oregano si asezonati mixtura de linte cu 1 lingura sos de soia.

Avantaje
• Aceasta reteta este un exemplu perfect pentru o mancare delicioasa si sanatoasa. Carnea de curcan, una dintre cele mai slabe, este servita cu un sos ce contine vegetale verzi, foarte bogate in vitamine. In plus, laptele si branza aduc calciu.

Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza