Rulada de spanac si pastrav

Bucatelele de pastrav afumat, branza si mararul proaspat se combina, formand o umplutura aromata pentru aceasta rulada usoara
 
 
<p>Timp de preparare si gatit: 40 de minute
Portii: 6

Ingrediente

30 g faina de porumb sau malai
200 g spanac frunze congelat, dezghetat
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte semidegresat
4 oua separate galbenusurile de albusuri
putina nucsoara proaspat rasa
sare si piper
Umplutura de pastrav afumat
115 g branza moale cu putina grasime
4 linguri fromage frais
2 linguri marar proaspat tocat
140 g file de pastrav afumat, fara piele
2 lingurite suc de lamaie
Salata de rosii prunisoare
1 lingura ulei de masline extravirgin
2 lingurite otet din vin de Xeres
putin zahar tos
1 ceapa mica tocata
170 g rosii prunisoare mici taiate in doua

Preparare

Se unge o tava pentru rulada de 23 x 33 cm si se captuseste cu hartie de copt. Se presara uniform faina de porumb sau malaiul. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade (pozitia 6).
Se stoarce excesul de apa din spanac, apoi se toaca marunt. Se topeste untul intr-o cratita cu fundul gros, se adauga faina si se prajeste cateva secunde. Se ia de pe foc si se toarna treptat laptele, amestecand, apoi se pune din nou la foc mic si se fierbe, amestecand constant, pana cand sosul face basicute si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga spanacul, apoi galbenusurile, nucsoara, sare si piper dupa gust.
Intr-un castron mare, curat, se bat albusurile pana se intaresc. Se adauga in amestecul cu spanac, pe rand, cate o treime. Se toarna in tava pregatita si se niveleaza usor la suprafata.
Se coace 12–15 minute sau pana creste putin si este tare la atingere. Se pune tava pe un gratar de sarma, se acopera cu un servet curat si se lasa 5 minute sa se raceasca.
Intre timp, se face umplutura. Se pune branza moale intr-un castron si se amesteca cu fromage frais, pe rand cate o lingura. Se adauga mararul, precum si sare, si piper dupa gust. Se faramiteaza pastravul in alt castron si se amesteca cu sucul de lamaie.
Blatul de spanac se rastoarna pe servet si se scoate cu atentie hartia de copt. Peste blat se intinde uniform amestecul de branza, apoi se pune pastravul deasupra. Se ruleaza blatul incepand de la un capat scurt. Se scoate pe un platou de servit. (Daca se prepara dinainte, se acopera cu folie de plastic si se tine la frigider cel mult 1 ora.)
Pentru salata de rosii prunisoare, intr-un castron se amesteca uleiul, otetul, zaharul, sare si piper dupa gust. Se adauga ceapa si se amesteca, apoi se pun rosiile si se amesteca din nou.
Rulada se taie in 12 felii cu un cutit electric sau un cutit mare cu zimti. Se serveste cu salata de rosii prunisoare.

O idee
• Pentru o rulada de spanac si ardei copti, pe o tava de copt se pun 2 ardei grasi rosii sau galbeni, taiati in doua si fara seminte, cu partea taiata in jos, impreuna cu 2 catei de usturoi necuratati. Se coc sub un grill incins , 10–12 minute sau pana cand ardeii s-au copt si s-au innegrit peste tot. Se scot intr-o punga de polietilena. Cand se racesc, se curata ardeii de pielite si se taie fasii. Usturoiul se stoarce din coaja si se amesteca cu branza moale si cu fromage frais. In loc de marar, se pun cate 1 lingura de patrunjel si busuioc proaspat. Se intinde amestecul de branza peste blatul de spanac, se presara deasupra fasiile de ardei. Se ruleaza.

Avantaje
• Branza cu continut scazut de grasime furnizeaza substante nutritive esentiale cum sunt proteinele si calciul. Continutul scazut de grasime inseamna ca are mai putine calorii decat branza crema traditionala.
• Desi spanacul este o sursa bogata de fier, corpul nu poate sa absoarba usor fierul. Combinarea spanacului cu un aliment bogat in vitamina C cum sunt rosiile, ajuta la cresterea absorbtiei fierului. </p>

<p>(P) Cum am scapat de ratele mari si impovaratoare. Kiwi Finance te ajuta gratuit. </p>

Vote it up
133
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza