Rulada de miel cu smochine si kumquat

Bucatile fragede de miel, presarate cu usturoi si verdeturi, se servesc cu sos de fructe
 
<p>Preparare: 45 de minute
la foc: 25 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 337
Glucide 15 g
Proteine 32 g
Grasimi 15 g (grasimi saturate 6 g)

Ingrediente

2 catei de usturoi
2 linguri busuioc proaspat, tocat
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
Sare si piper negru
1 kg ceafa de miel, dezosata
Nucsoara intreaga, pentru ras
8 crengute de rozmarin proaspat
2 linguri ulei de masline
Pentru sos:
100 g smochine uscate
100 g kumquat (portocale pitice),
fara samburi, taiate felii
125 ml vin alb sec
300 ml bulion de pui

Preparare

1. Se zdrobesc usturoiul, busuiocul, patrunjelul, impreuna cu putina sare, frecandu-se pana devin ca o pasta.
2. In cazul in care carnea de miel a fost rulata, se indeparteaza bucatile de snur si se desface. Se taie partea care are strat mai mic de carne si se indeparteaza portiunile de grasime.
3. Se intinde bucata de carne cu pielea in jos pe un fund de lemn si se condi­menteaza cu piper si nucsoara rasa, iar in final se unge cu pasta de verdeturi. Se face un rulou din bucata de carne. Se leaga bine, dar nu foarte strans, cu un fir subtire de bumbac, la intervale de 2,5 cm, incepand la 1 cm distanta fata de capat. Apoi se taie in opt felii, la jumatatea distantei dintre fire.
4. Se inteapa fiecare felie cu o crenguta de rozmarin si se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se acopera si se lasa deoparte cat timp se prepara sosul.
5. Se curata smochinele de tulpinite, apoi se taie in jumatati si se pun intr-o cratita impreuna cu feliile de kumkuat, vinul si bulionul. Se dau intr-un clocot, apoi se reduce flacara, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 10 minute. Se ia capacul, se da flacara la mare si se lasa sa clocoteasca 3-4 minute, pana cand sosul capata consistenta unui sirop. Se pune capacul din nou si se tine pe foc mic, pentru ca sosul sa ramana cald.
6. Se incalzeste o tigaie pentru gratar sau un vas care nu lipeste. Cand este fierbinte, se pun feliile de carne de miel si se prajesc rapid 3-4 minute pe fiecare parte. Se pot face si pe gratar cu carbuni, dar se tin cu un minut mai mult pentru a fi gata.
7. Inainte de a se servi, se indeparteaza ata cu care a fost legata fiecare felie de miel. Se serveste cu garnitura de sos.

Sugestie pentru servit: cartofi si legume verzi, cum ar fi broccoli</p>

Vote it up
136
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza