Rulada de ciocolata cu crema de zmeura

O clasica rulada de ciocolata transformata intr-un desert usor, cu zmeura proaspata si crema de branza
 
<p>Preparare: 30 de minute, plus 30 de minute pentru racire
La foc: 7-10 minute
Se o btin 6 portii (felii)

O felie contine:
Calorii 171
Glucide 24 g
Proteine 8 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 2 g)

Ingrediente:

3 oua
75 g zahar tos marunt
50 g faina alba
25 g pudra de cacao
1 lingurita zahar pudra
Pentru umplutura:
125 g zmeura proaspata
200 g crema de branza, degresata
2 lingurite zahar pudra, sau dupa gust.

Preparare:

1. Se foloseste o cratita suficient de mare pentru a cuprinde un castron mare termorezistent. Se umple cu apa, incat apa sa nu ajunga la fundul castronului si se pune la fiert la foc iute. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se tapeteaza o tava de 23 x 30 cm cu hartie pentru copt.
2. Se micsoreaza flacara si se pune castronul in cratita. Se pun ouale si zaharul in castron si se bate compozitia cu un tel 12-13 minute pana se ingroasa si capata aspectul unei spume, iar telul lasa dare la suprafata atunci cand este scos. Se ia castronul din cratita si se bate compozitia inca 2 minute.
3. Se cerne faina impreuna cu pudra de cacao si se incorporeaza in oul batut cu o lingura mare de metal, prin miscari in forma de opt.
4. Se toarna compozitia intr-o tava, intinzand-o pe intreaga suprafata. Se coace blatul 7-10 minute, pana se intareste la suprafata.
5. Se rastoarna imediat pe o coala de hartie cerata mai mare decat suprafata lui, se desprinde cu atentie hartia de pe blat cu un cutit zimtat, se curata marginile arse ale blatului.
6. Se ruleaza blatul pe latime cu o coala curata de hartie cerata pe interior, apoi se lasa rulada pe un gratar de sarma 30 de minute, pana se raceste complet.
7. Intre timp, pentru umplutura, se zdrobeste usor zmeura intr-un castron cu o furculita. Se adauga crema de branza si se amesteca zahar dupa gust, apoi se acopera si se da la rece.
8. Se desface cu atentie blatul racit si se indepar­teaza hartia. Se intinde umplutura cu zmeura pana aproape de margini. Se ruleaza din nou blatul - nu va faceti probleme daca suprafata blatului crapa cand il rulati din nou: aceasta face parte din distractie.
9. Se presara zahar pe rulada si se aranjeaza pe un platou. Pentru servire, se taie felii cu un cutit cu lama lunga, zimtata.

Varianta: se poate inlocui zmeura cu un amestec din 1 banana zdrobita, 2 lingurite de miere si 200 g de crema de branza. Pentru a castiga timp se poate folosi un iaurt de calitate, aromat si degresat, cum sunt cele cu fructe de padure, cappuccino, caramel sau crema de alune. Pentru petrecerile celor mari, se adauga 2 linguri de lichior de portocale, de exemplu Cointreau, in zmeura zdrobita la Pasul 7 inainte de a adauga branza dulce.</p>

Vote it up
88
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza