Ruladă din carne de vită

Un fel de mâncare clasic, se potrivește cu piure de cartofi
 

Ingrediente pentru 4 porții

4 bucăți de carne de vită din șold (fiecare de aproximativ 180 g)

100 g șuncă grasă, feliată

1 ceapă mare

2 castraveți murați

3-4 linguri de unt sau ulei

2 linguri de muștar picant

sare, piper

400 ml supă-bază de carne

30 g făină

3 linguri suc de struguri

1 strop oțet de vin roșu

 

1. Se spală și se usucă bucățile de carne. Apoi se bat feliile de carne așezate între două straturi de folie de plastic, pentru a le frăgezi. Se taie șunca în fâșii lungi și subțiri. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Castraveții murați se feliază, apoi se taie fâșii.

2. Se încălzește într-o tigaie mică 1 lingură de unt, în care se prăjește ceapa aproximativ 2 minute. Bucățile de carne se ung cu muștar.

3. Se așază fâșiile de șuncă, ceapa și castraveții pe feliile de carne și se rulează. Se leagă strâns cu o sfoară de bucătărie ori se prind cu ajutorul unor scobitori sau ace. Grăsimea rămasă se încălzește într-o cratiță mai puțin adâncă și se rumenesc ruladele pe ambele fețe. Se condimentează cu sare și piper.

4. Se adaugă supa, se aduce la fierbere și se fierb acoperite la foc mic, timp de aproximativ o oră și jumătate. Apoi se scot ruladele din cratiță, se desfac sforile de bucătărie, ori se scot scobitorile sau acele.

5. Se amestecă făina și sucul de struguri, se adaugă la sos, se aduce la fierbere. Se asezonează după gust, cu un pic de oțet. Apoi, ruladele se servesc cu sos.

 

Vote it up
149
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza