Ruladă de curcan

Spanac proaspăt, ardei copți, brânză ricotta și puțin parmezan – o umplutură fantastică pentru o ruladă fragedă 
 

Porții 4

4 fripturi din piept de curcan, fără piele, circa 140 g fiecare

140 g frunze proaspete de spanac

1 ardei gras roșu, mic, curățat de sâmburi și tăiat în sferturi

140 g brânză ricotta

1 ou bătut

2 linguri parmezan proaspăt ras

2 linguri firimituri de pâine albă proaspătă

2 linguri busuioc proaspăt tocat

un praf de nucșoară rasă

150 ml vermut sec

150 ml bulion de pui, preferabil preparat în casă (vezi p. 23)

4 linguri smântână proaspătă

225 g fire subțiri de sparanghel

 

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de gătit: 35 de minute


Preparare:

1. Se pune fiecare friptură de curcan între două foi de film alimentar și, cu un făcăleț, se întind sub formă de pătrate de circa 5 mm grosime. Se pun aceste escalopuri deoparte.

2. Se pune spanacul într-o oală mare, doar cu apa rămasă pe frunze după spălare, se acoperă și se gătește 2 minute, până se moaie. Se scurge bine, storcând tot lichidul, apoi se toacă mărunt și se pune într-un castron mare.

3. Se încălzește grillul cuptorului. Se aranjează sferturile de ardei gras, cu partea cu coajă în sus, pe grilajul de sub sursa de căldură. Se coc 6 minute, până ce coaja este carbonizată. Se pun într-o pungă de polietilenă și se închide bine. Se lasă să stea în propriul abur până ce s-au răcit cât să poată fi mânuite, după care se descojesc și se toacă.

4. Se adaugă ardeiul copt în castronul cu spanac, împreună cu brânza ricotta, oul bătut, parmezanul, pesmetul, busuiocul și nucșoara. Se asezonează după gust. Se amestecă bine. Se împarte umplutura între escalopurile de curcan, întinzând-o în strat egal. Se rulează fiecare escalop pentru a închide umplutura, îndoindu-l la capete și fixându-l cu scobitori.

5. Se pun ruladele într-o tigaie sau o cratiță, în care să încapă confortabil. Se toarnă peste ele vermutul și bulionul de pui. Se acoperă și se dă lichidul în clocot, apoi se micșorează flacăra și se fierb încet, timp de 20 de minute.

6. Se scot ruladele din tigaie si se păstrează la cald. Se dă lichidul din nou în clocot și se lasă să fiarbă până scade la 150 ml. Se adaugă smântâna și se fierbe 1–2 minute, sau până ce sosul se îngroașă puțin. Se potrivește de sare și piper.

7. Cât timp scade lichidul, se opăresc firele de sparanghel 2–3 minute în apă clocotită sau până se frăgezesc. Se scurg, se răcoresc cu apă rece și se păstrează la cald.

8. Se scot scobitorile din rulade, apoi acestea se taie felii. Se servesc cu sparanghel, stropite cu sos.

 

Vote it up
84
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza