Rubarba cu spuma de capsuni

Daca gasiti rubarba la unele supermarketuri si in aceasta primavara si vara, nu o ocoliti!

 

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

700 g cozi subtiri de rubarba
1 baton de vanilie
150 ml vin traminer sau alt vin alb
3-4 linguri zahar
300 g capsuni reci
2 linguri lichior de portocale
1 lingura zahar pudra
100 g fragi de padure pentru ornat

Preparare:

Se spala rubarba. Se taie capetele si frunzele, iar cozile se descojesc subtire. Se taie apoi in bucati de circa 3 cm.

Se despica batonul de vanilie pe lungime si se scoate miezul. Se taie teaca de-a latul, in doua. Intr-o cratita, se pun bucatile de rubarba, miezul si teaca batonului de vanilie, vinul si zaharul si se lasa sa dea intr-un clocot.

Se lasa apoi rubarba sa fiarba acoperita, la foc mic, 4-5 minute. Bucatile de rubarba nu trebuie sa fie complet moi. Se ia cratita de pe foc si se lasa rubarba la racit. Apoi se tine cel putin 1 ora in frigider.

Se spala capsunile, se curata si se taie in bucati. Se pun capsunile, lichiorul de portocale si zaharul pudra intr-un vas de mixer. Se clatesc fragii si se lasa la scurs pe mai multe straturi de servetele. Rubarba, fara batonul de vanilie, se pune in boluri mici.

Se bat capsunile cu mixerul pana cand la suprafata se formeaza o spuma. Sosul de capsuni se adauga peste rubarba impreuna cu spuma. Desertul se decoreaza cu fragi si se serveste imediat.

Sfat:

Rubarba cu vanilie se asociaza foarte bine cu inghetata de vanilie sau se serveste sos de vanilie fierbinte la rubarba si spuma de capsuni bine racita.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

 

Vote it up
192
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza