Rosii umplute cu cuscus

Alegeti rosii coapte si pline de gust. Scobite, formeaza cupe perfecte pentru un cuscus picant, cu vinete, caise uscate si alune
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare si gatit: 25 de minute

Ingrediente:

8 rosii mari, circa 170 g fiecare
1 1/2 lingura ulei de masline extravirgin
55 g fulgi de migdale
1 vanata mica, circa 170 g, taiata cubulete de 1 cm
1 lingurita boabe de coriandru macinate
1 1/2 lingurita seminte de chimion macinate
1 praf de scortisoara macinata
240 ml bulion de legume clocotit
125 g cuscus
2 linguri menta proaspata tocata
55 g caise uscate tocate
1 lingurita pasta harissa
sare si piper

Preparare:

Se taie capacele rosiilor si se scobeste interiorul cu o lingurita. Se pun deoparte rosiile scobite si capacele lor. Se pun intr-o strecuratoare semintele si pulpa scoase din interiorul rosiilor si se preseaza cu dosul unei linguri, deasupra unui castron, pentru a le extrage sucul; este nevoie de circa 4 linguri de suc. Se pune castronul deoparte si se arunca pulpa si semintele stoarse.
Se presara putina sare in interiorul rosiilor. Se asaza, cu fundul in sus, pe un platou acoperit cu servet de hartie si se lasa sa se scurga cat timp se prepara umplutura.

Se incinge, intr-o cratita teflonata, 1/2 lingura de ulei. Se adauga fulgii de migdale si se prajesc 2–3 minute, la foc mic, pana se rumenesc putin. Se scot din cratita cu o spumiera si se pun deoparte.
Se adauga restul de ulei in cratita. Se adauga vanata si se prajeste 5 minute, amestecand frecvent, pana se rumeneste si se face frageda. Se adauga coriandrul, chimionul si scortisoara si se gatesc cateva secunde, amestecand continuu.
Se toarna supa in cratita si se incorporeaza cuscusul, treptat, in flux continuu, amestecand permanent. Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa sa stea 5 minute.
Se ridica capacul, se pune cratita pe foc mic si se gateste 2–3 minute, ameste-cand cu o furculita, pentru a separa grauntele de cuscus si pentru a le afana. Se adauga migdalele, menta si caisele uscate. Se amesteca bine.
Se amesteca pasta harissa cu sucul de rosii, apoi se toarna peste cuscus. Se asezoneaza cu sare si piper negru, dupa gust. Se umplu rosiile cu mixtura de cuscus, se asaza capacele la locul lor si se servesc.

Avantaje:

• Prezenta vitaminei C – adusa de rosii – in acest preparat imbunatateste absorbtia de fier din produsele cerealiere, cum este cuscusul, si din caisele uscate.
• Cuscusul este sarac in grasimi si bogat in carbohidrati cu amidon si fibre. Are un indice glicemic moderat, ceea ce inseamna ca este digerat si absorbit relativ incet, eliberand treptat glucoza in sange. Acest lucru ajuta la mentinerea unui nivel constant de zahar in sange.

 
Pentru mai multe retete acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
86
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza