Rondele de mere pane

Sunt delicioase cu sos de mere sau vanilie sau presărate cu scorțișoară 
 

Ingrediente

1 lingură unt

100 g făină

1 praf sare

2 ouă

125 ml bere sau apă minerală

4 mere acrișoare (aproximativ 600 g)

Untură, unt de cocos sau ulei (pentru prăjit)

1 linguriță scorțișoară măcinată

50 g miere

 

1. Se încinge cuptorul la 50ºC (treapta de gaz ½).

2. Se topește untul și se amestecă împreună cu făina. Se adaugă sare, ouă și bere, și se amestecă, obținând un aluat gros.

3. Se descojesc merele, se scot cotoarele cu un instrument special și se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.

4. Se încinge untura sau untul pentru prăjit într-o cratiță adâncă sau în friteuză.

5. Rondelele de mere se scufundă pe rând în aluat și se prăjesc în grăsime 2-3 minute, la foc mediu. Apoi se întorc, folosind două furculițe, și se coc în continuare până se rumenesc.

6. Se scot rondelele prăjite și se așază pe prosoape de hârtie; se lasă să se scurgă de grăsime. Se păstrează apoi la cald în cuptor, până când sunt gata toate.

7. Se presară rondelele de mere cu scorțișoară și se stropesc cu miere; se servesc fierbinți.

Vote it up
87
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza