Rondele de mere în aluat

Servește-le calde, pentru a te bucura de aroma lor minunată
 

Ingrediente pentru 2 porții

ulei de porumb, pentru prăjit

1 ou mic

sare

6 linguri apă minerală gazoasă

4 linguri făină

1 linguriță scorțișoară măcinată

2 linguri zahăr tos

2 mere de desert, crocante

 

1. Se umple pe jumătate cu ulei de porumb o tigaie mai adâncă sau un wok, și se pune la foc iute. Se sparge oul într-un castron, se adaugă puțină sare și se amestecă bine. Se toarnă apa minerală, se amestecă și se adaugă apoi făina – aluatul nu trebuie să fie omogen.

2. Se amestecă zahărul cu scorțișoara într-un castron mic și se pun deoparte. Se curăță merele de cotor și coajă și se taie inele de 5 mm grosime.

3. Uleiul este încins atunci când cele câteva picături de aluat puse în el încep să sfârâie. Cu ajutorul unei furculițe, se înmoaie fiecare felie de măr în aluat și apoi se prăjește timp de 1-2 minute, până ce aluatul de la suprafață se rumenește. La jumătatea acestui interval de timp, se întoarce o dată cu o spumieră.

4. Se scurg feliile prăjite pe prosoape de hârtie și se servesc fierbinți, tăvălite prin zahărul condimentat cu scorțișoară.

 

Vote it up
109
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza