Romanii merg mai des la medic

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Conform unui studiu recent, 31% dintre cei care au fost intr-un spital de stat au dus un “cadou”
 

<p>

Rezultatele celui mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife, arata ca 67% dintre romani au fost cel putin o data la medic in ultimul an, in cadrul unui spital, o clinica sau la medicul de familie. Potrivit studiului, dintre persoanele intervievate, 42% ar alege sa mearga intr-un spital privat. Orientarea catre un spital privat este mai frecventa in randul tinerilor cu varste intre 18 si 29 de ani, in randul rezidentilor din orasele mari si din Bucuresti, care au studii superioare si venituri care pornesc de la 1.000 lei sau mai mari.

Absenta unitatilor medicale private din anumite regiuni face ca spitalele private sa fie mai greu accesibile populatiei din anumite localitati. Prin urmare, preferinta pentru un spital privat versus unul de stat se concretizeaza in mai mica masura in comportament in zonele in care nu exista spitale private comparativ cu celelalte. Conform aceluiasi studiu, infiintarea unor spitale private cu unitati de primire urgente in Romania reprezinta dorinta a peste trei sferturi dintre romani. Aceasta initiativa se bucura de o mai mare sustinere in randul tinerilor, a persoanelor cu venituri ridicate, precum si a celor care au studii medii si superioare.

Studiul mai releva faptul ca, dintre persoanele care au mers intr-un spital de stat in decursul ultimului an, 31% au declarat ca i-au oferit medicului care i-a tratat o atentie, fie ca fost vorba despre cadouri sau bani. Acest tip de comportament este mai frecvent in orasele mici, dar si in capitala, cu preponderenta in cazul persoanelor cu venituri mari si cu studii superioare.

</p>

Vote it up
440
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza