Romania, in trei viziuni

“Hot Shorts”, o compilatie de trei scurtmetraje, realizate de tineri regizori romani, ruleaza in cinematografe
 
<p>
In aproape doua ore de filme de esenta tare, compilatia aduna genuri diferite – drama, comedie, actiune - pornind de la drama omului simplu si cinstit care se trezeste arestat peste noapte, trecand la umorul nebun iscat la granita cu Republica Moldova cand un actor cauta cu disperare sa ajunga la o filmare cu Coppola si incheindu-se cu povestea lui Andrei care devine pionul principal intr-o retea de mafioti de cartier. Trei genuri, trei povesti diferite, trei Romanii in viziunile a trei regizori tineri.
 
De remarcat ca din distributia filmelor fac parte actori precum Florin Calinescu, Diana Dumitrescu, Cristi Iacob, Ioana Flora, Valentin Popescu sau Alfred Wegeman, iar scurtmetrajele sunt semnate de Cristina Jacob, Bogdan Mirica si Radu Potcoava.

Hot Shorts este o premiera pentru piata de cinema din Romania. Un concept nou care introduce pe marile ecrane un set de trei scurtmetraje a caror valoare a fost deja confirmata la festivaluri internationale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Salonic sau Varsovia.

</p>
Vote it up
285
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza